Kas sellist pilti - HC Kehra vs. Põlva Serviti - näeb juba poolfinaalis?Foto: Aldo Luud
Käsipall
17. märts 2016, 18:14

Mulgid ähvardavad ära jätta klassikalise Serviti - Kehra finaali

Eesti käsipallimeistrivõistlustel on kujunenud intrigeeriv seis, sest Viljandi HC on finaalgrupis võitnud kõik neli mängu ning jätkab esikohaga.

Juhtubki Viljandi võitma ning Põlva Serviti ja HC Kehra Viimsi neljandaks jätma, tähendaks see, et alates 2011. aastast nähtud finaali Serviti – Kehra seekord ei tule, sest need meeskonnad saaksid kokku hiljemalt poolfinaalis.

"Liiga on põnevam kui kunagi varem. Annab võrrelda juba 2007., 2008 või 2009. aasta mängudega. Kuid täna on kõik võimalik - selge on vaid, et Viimsi on neljas," räägib valitseva meistri Serviti peatreener Kalmer Musting. 

Ka Viljandi peatreener Marko Koks arvab, et midagi kindlalt lubada ei saa. Ometi arvab kaks aastat järjest pronksi võitnud meeskonna treener, et nemad on aasta-aastalt muutunud tugevamaks, mitte konkurendid lahjemaks.

"Eesmärki omaette – mitte lubada taas toimuda Serviti ja Kehra finaali – pole me seadnud, aga mõtlesime sellele juba eelmisel hooajal. Siis polnud me selleks veel valmis, ehkki poolteise aasta tagune karikavõit andis esimese märgi," meenutab Koks.

"Nooremad mängijad on saanud aasta võrra vanemaks, kogenumaks, tugevamaks. Paneme neile kogenumate toe juurde. Lisaks liitus meiega sel hooajal mitu mängijat eesotsas Kristo Voikaga. Oleme teinud Servitile ja Kehrale konkurentsi pakkumiseks tööd ja sammu edasi astunud."

Mustingu sõnul tasub Viljandit kiita. "Nad on võistkonda tervikuna arendanud - rahvusvahelist Balti liigat mänginud, eurosarja. Meil on jällegi raske hooaeg olnud, väga palju vigastatuid - näiteks veebruaris oli puudu suisa seitse mängijat. Kehral on olnud samasugune seis, kuid ega selle taha peita ei saa. Viljandi tõusu see ei vähenda!"

Vaheturniiride kaks viimast mängudevooru toimuvad:

21.03.16 19:00 Põlva Serviti – Viimsi/Tööriistamarket
22.03.16 19:15 Audentes –Aruküla
25.03.16 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper –Viljandi HC

29.03.16 19:00 Aruküla – SK Tapa
30.03.16 19:00 Põlva Serviti – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
30.03.16 19:00 Viljandi HC – Viimsi/Tööriistamarket