Haminu Draman on värava löönud nii MM-i finaalturniiril kui Eesti meistriliigas. Stanislav Moškov (Õhtuleht)Foto: Stanislav Moshkov
Spordivaria
17. märts 2016, 17:49

Infonet sõelus parima koosseisu saamiseks läbi sadu pakkumisi

Jalgpalli Eesti meistriliiga praegune ainuliider Infonet tegi kahe hooaja vahel kõvasti tööd, et saada kokku võimalikult tugev sats.

Nii liitusid hooaja eel klubiga Eesti mõistes sellised tugevad mängumehed nagu Dmitri Kruglov, Sergei Mošnikov, Artur Rättel ja Vladimir Voskoboinikov, lisaks on koosseisus ghanalased Ofosu Appiah ja Haminu Draman. Neist viimane on juba Eesti jalgpalliajalugu teinud, sest temast sai esimene Eesti meistriliigas mängiv jalgpallur, kes MM-i finaalturniiril löönud värava. Draman lõi 2006. aasta MM-il värava USA-le. Juba oma teist Infoneti aastat alustas Eesti koondise poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev.

„Sellise meeskonna kokkusaamine ei olnud kindlasti juhuste kokkulangevus, vaid selle taga oli väga suur töö, mis algas juba eelmise hooaja lõpus,” räägib Linnalehele Infoneti spordidirektor Dmitri Skiperski.

Endise tippjalgpalluri sõnul räägiti mõnede Eesti jalgpalluritega kohe pärast eelmise hooaja lõppu. Skiperski jutust selgub, et klubil on kohalike mängijate silmis hea maine ja Infonetis tahetakse hea meelega mängida. „Mängijad teavad, et me oleme noor ja arenev klubi. Siin kedagi ei peteta, kui midagi lubatakse, siis alati ka täidetakse,” selgitab Skiperski, mis põhjustel oli neil lihtne Eesti mängijatega läbirääkimisi pidada.

Kui jutuks tuleb aga välismängijate otsimine, selgub spordidirektori jutust, et novembrist veebruarini sai Infonet agentidelt sadu pakkumisi mängijate kohta, keda taheti just Infonetti testimisele saata. „Nende hulgast tuli siis valida, kes on testimist väärt. Tuli videoid läbi vaadata, mõtelda, klubis arutada ja siis lõpuks otsustada, kas kutsume testimisele või mitte. Kokku käis meil testimisel umbes 15-20 mängijat,” avas Skiperski meeskonna komplekteerimise tausta.

Praeguseks on selge, et Infonet on kokku saanud meeskonna, kelle jaoks vähem kui medal oleks igas mõttes läbikukkumine. Skiperski jääb oma jutus siiski tagasihoidlikumaks: Infoneti maksimumeesmärk on kuld, miinimumsiht pronks. „Kordan igal pool, et nimed ei mängi. Mängija peab igal mängul tõestama, et ta on hea mängija. Sellest pole kasu, kui ta kunagi mängis hästi, kuid nüüd laseb lõdvaks ja mängib sirge jalaga,” toonitab spordidirektor.

Hooaeg on Infonetile alanud hästi: kui avavoorus võeti n-ö kohustuslik 2:0 võit Paide üle, siis teises voorus mängiti 2:1 üle juba medalisoosik Nõmme Kalju. Jalgpalliajakirjanik Ott Järvela kirjutas selle kohtumise järel emotsinaalselt: „Kes peataks Lasnamäe?“, teadupärast on ju Infoneti koduks just Lasnamäe.

Möödunud laupäeval ei jätnud Infonet suuremat võimalust Tartu Tammekale, kellest oldi üle 4:0.

Skiperski usub, et tegelikult saab Infonet muutuda veelgi paremaks. „Kokkumäng vajab meil veel lihvimist. Näiteks ründaja Jevgeni Tjukalov liitus meiega päris viimasel hetkel. Aga esimesed võidud on andnud positiivse emotsiooni, siit on hea edasi minna. Mängijad kõik räägivad, et meeskonna sisekliima on hea ja trennis tehakse tööd isuga,” vahendab Skiperski meeskonna meeleolusid.

Kuigi Infoneti spordidirektori sõnul on nende suurimad konkurendid pealinna klubid Flora, Levadia ja Nõmme Kalju, on Skiperski veendunud, et üllatada võivad tänavu kõik meeskonnad. „Vormikõver käib klubidel hooaja jooksul üles-alla ja seetõttu võivad üllatada kõik, ka Tammeka ja Pärnu ning ma isegi arvan, et mingil hetkel on võimeline üllatama Rakvere Tarvas,” pakub omal ajal TVMK üks võtmemängijaid ja praegu Eesti saalijalgpallikoondist juhendav Skiperski.

Sel laupäeval sõidab Infonet Pärnusse, kus kell 13 kohtub Pärnu kunstmuruväljakul sealse linnameeskonnaga. Kui sellestki mängust tuleb võit, läheb klubi koondisepausile jätkuvalt meistriliiga ainuliidrina. Suur mäng ootab aga ees 1. aprillil, kui Lasnamäe staadionil (Punane 45) võõrustab Infonet kell 19 tiitlikaitsjat Florat.

--------------------------

Eelkõige Lasnamäe klubi

Eesti jalgpalliklubid püüavad üha enam leida kindlat identiteeti ja siinkohal on tähtis kaasata kohalikku kogukonda.

Eelmisel aastal kolis Infonet oma mängud Punasel tänaval asuvale Lasnamäe staadionile. Kas praeguseks on lasnamäelased klubi omaks võtnud? Dmitri Skiperski tunnistab, et kuidagi on tõesti nii juhtunud, et just lasnamäelastele on klubi tähtis. „Eks me asume ise Lasnamäel, treeningrühmad on Lasnamäel – seega oleme Lasnamäe klubi. Oleme alustanud ka koostööd Lasnamäe Centrumiga, mis asub staadionist 500 meetri kaugusel. Keskendume küll lasnamäelaste staadionile toomisele, aga muidugi on kõik jalgpallisõbrad oodatud meid toetama ja meie mänge vaatama,” räägib Skiperski.

Infoneti spordidirektor kiidab ka Punase tänava staadioni atmosfääri: „Olen pidevalt mänge vaatamas käinud inimestega rääkinud ja neile siinne õhkkond meeldib. Tribüünidel on 500 kohta, peale selle seisavad inimesed väljaku ääres. Tegime eelmisel aastal omade vahenditega katusega tribüüni, siin on ka toitlustus ja lapsed saavad mängude ajal mängida väikesel väljakul. Mulle selline atmosfäär meeldib!“

---------------------------

Infonet meistriliigas

2015 – 4. koht

2014 – 5. koht

2013 – 6. koht