Marek NiitFoto: Ian Walton
Kergejõustik
19. märts 2016, 08:03

Marek Niit: mul on tunne, et vajan natuke teistsugust keskkonda (6)

400 m jooksja Marek Niidu MM lõppes juba Eesti aja järgi eile õhtul, kui ta sai ajaga 47,39 19. koha. Niit tunnistas, et tema taktikaks oli Grenada sprinteri, maailma hooaja edetabelijuhi Bralon Taplini kannul püsida nii kaua kui suudab, kuid viimasel sirgel ta kangestus. 

"Minu poolt praak, ei suutnud jooksu lõpuni joosta. Mõtlesin, et hoian hammastega maailma hooaja edetabelijuhist kinni, lähen lõpuni ning tuleb hooaja tippmark, aga ei saanud hakkama. See tuleb treeningspetsiifikast, mingid asjad said valesti tehtud," sõnas ta. 

"Seda on sel aastal mitu korda varem ettegi tulnud - 200 meetrit on väga okei, 300 ka, aga siis väsin ära. Oleme Arkansases teistmoodi lõike jooksnud, ju selle pealt on 400 meetrit raske hästi joosta," mõtiskles Niit. "Eks ma lootsin ikka edasi pääseda, aga mis sa hädaga teed!"

28aastane eestlane võtab suveks ettevalmistust rahulikult ning põikab vahepeal Eestisse. "Mul on tunne, et vajan natuke teistsugust keskkonda. Paar otsust tuleb teha, aga kas ka USAsse tagasi tulen, selle kohal lasub küsimärk."