Red Bulli sõita Daniel RiccardoFoto: PAUL CROCK
Vormel 1
19. märts 2016, 17:42

F1 tiimide juhid kohtuvad pühapäeva hommikul arutamaks läbikukkunud kvalifikatsiooni

Kõikide F1 tiimide juhid kohtuvad pühapäeva hommikul enne võidusõitu, et arutada mida saaks muuta enne Bahreini GP-d. 

Vormel 1 boss Bernie Ecclestone helistas pärast Austraalia etapi kvalifikatsiooni kõik bossid läbi, et saada kokku ja kuulata kõikide arvamusi uuest formaadist. 

Plaan on jõuda ühisele meelele ning edastada rahvusvahelisele autoliidule FIAle kiri ettepanekutega, mida saaks enne järgmist etappi muuta. Reegleid on võimalik muuta, kui kõik osapooled nõustuvad muudatustega. 

Laual on kaks plaani. Esimene on minna tagasi sama formaadi juurde nagu eelnevatel aastatel või siis esimesed kaks vooru jäävad uute reeglite järgi, aga kolmandal perioodil keegi välja ei kuku.

See peaks kindlustama ka kõikide vormelite rajal püsimise viimaste sekunditeni ning ära hoidma laupäeval tekkinud situatsiooni, kus polnud viimastel minutitel ühtegi vormelit rajal. 

Red Bulli tiimi pealik Christian Horner sõnas, et kõigepealt tuleb fännide ja televaatajate ees vabandada. "Idee oli hea mõttega, aga see ei ole töötanud, meie eksisime. Minu arvates peaksime minema tagasi eelmise formaadi juurde, sest tänane polnud F1le hea. 

Praeguse formaadi järgi kestab esimene kvalifikatsioonivoor kestab endiselt 16 minutit, aga pilootidel on sellest seitse, et esimene ringiaeg kirja saada.Seejärel annavad korraldajad kõige aeglasemale piloodile märku, et tema kvalifikatsioon on lõppenud, ja edasi pudeneb iga poolteise minuti tagant kõige kehvema ajaga sõitja, kuni alles on jäänud 15 parimat. 

Sama kordub teises (15 minutit, esimene väljakukkuja 6 minuti peal, alles jääb 8 pilooti) ja kolmandas voorus (14 minutit, millest viis aja kirja saamiseks), kuni kvalifikatsiooni lõpuks jäävad rajale vaid kaks kõige kiiremat vormeliässa, et selgitada esimese stardikoha saatus.