Nico Rosberg.Foto: Reuters / Scanpix
Vormel 1
20. märts 2016, 09:04

Punane lipp ja kehvem taktika nurjasid Ferrari unelmate stardi (3)

Vormel 1 hooaeg algas sündmusterohke Austraalia GPga, mille võitis Mercedese piloot Nico Rosberg tiimikaaslase Lewis Hamiltoni ja Ferrari piloodi Sebastian Vetteli ees.

Lõpp hea, kõik hea, ent hooaeg võinuks Mercedese jaoks alata ka märksa nukramalt. Parimalt stardikohalt alustanud Hamilton langes kohutava lähte tagajärjel kuuendaks, teisest reast alustanud Ferrarid (Vettel ja Kimi Räikkönen) haarasid Rosbergi ees kaksikjuhtimise.

Üks võidusõidu pöördepunkte oli Fernando Alonso ja Esteban Gutierrezi avarii 17. ringil, mis peatas ajutiselt võistluse ja sulatas kõik vahed taas kokku. Loe täpsemalt võidusõidu käigu kohta siit.

Kui lisada sellele veel Mercedese parem boksipeatuste taktika (Vettel tegi neist ühe peatuse rohkem, sest kasutas pehmemat rehvisegu), siis juhtuski nii, et Mercedes alustas uut hooaega sealt, kus eelmine pooleli jäi. Kuid Ferrari mehed näitasid, et suudavad tänavu Mercedesega vääriliselt võidu kihutada.

Päeva vahest suurima üllatuse valmistas prantslane Romain Grosjean, kes tõi oma masina Haasi meeskonna debüütGPl finišisse kuuendana. "See on meie jaoks kui võit! Ma isegi ei tea, mitmendana ma lõpetasin," huilgas Grosjean vahetult pärast ruudulippu raadiosidesse.

Sõitjate punktiarvestus pärast avaetappi:

Konstruktorite arvestus pärast avaetappi: