Nikolai NovosjolovFoto: MATI HIIS
Vehklemine
20. märts 2016, 14:45

Olümpiale pääsenud Nikolai Novosjolov: võib rõõmustada, aga ei tasu unustada, et sain äsja rajal peksa (1)

Budapesti GP avaringis kaotanud, kuid tänu konkurentide ebaedule äsja Rio de Janeiro olümpiapileti teeninud Nikolai Novosjolov ei kõlanud telefonis väga rõõmsalt. 

„Võib rõõmustada küll, aga ei tasu unustada seda, et olen äsja rajal peksa saanud. See teeb tuju natukene kehvemaks,“ sõnas ta Õhtulehele.

Novosjolov juhtis tähelepanu, et praegu on tegemist mitteametliku arvestusega. Kas tõesti miski võib mehe Riosse sõitu väärata? „Mingisugune x-faktor on alati olemas," lausus 35aastane vehkleja. "100% on siis, kui Eesti Olümpiakomitee saab kinnituse, et nendel on üks koht juures.

Muidugi on tore, kui olümpiapääse käes, aga kõige tähtsam on olümpiaks ettevalmistuda. Hooaeg on olnud väga keeruline, tuleb teha omad järeldused. Tuleb proovida teha nii, et mitte minna olümpiale, vaid teha tulemust. Olen käinud juba kolm korda, aga tulemust pole kordagi näinud.“

Maailma edetabelis kuuenda kohta hoidvale Novosjolovile valmistab muret, et tal on tänavu palju võistluseid aia taha läinud. "Kõige hullem on see, et kaks võistlust järjest olen piirdunud esimese matšiga, mõtteainet on kuhjaga," sõnas ta.

"Kui oskaksin konkreetselt ühe või paari lausega vastata, milles põhjus, siis oleks asi lihtne. Ma ei ütleks, et ma pole pead murdnud. On proovitud üht koma teist lahendust. Protsess käib.“

Novosjolovi senised olümpiad:

2000, Sydney - meeskondlik 9. koht.
2008, Peking - individuaalne 30. koht
2012, London - individuaalne 9. koht.