Kalevi peatreener Alar Varrak.Foto: Alar Truu
Korvpall
20. märts 2016, 19:02

Alar Varrak: Lokomotiv-Kubani alistamiseks tuleb tabada 35-40 protsenti kaugvisetest (3)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond oli VTB Ühisliigas lähedal suurüllatusele, kuid lõpuks tuli tunnistada Euroliiga tippu kuuluva Krasnodari Lokomotiv-Kubani 71:67 paremust.

Kalevi peatreener Alar Varrak tõdes, et võidule oldi lähedal. „Meile ei anta iga kord võimalust suurt klubi võõrsil üle mängida. Selleks tuleb aga kolmeseid rohkem sisse visata, meie tabasime kõigest 20 protsenti. Lokomotiv-Kubani alistamiseks peab see protsent olema 35-40. Ja nii madalale protsendile vaatamata püsisume Lokomotivi neljandal veerandil tehtud 15:0 spurdini mängus – see lõik sai otsustavaks,“ vahendab Lokomotiv-Kubani koduleht Varraku sõnu.

Võitjate juhendaja Georgios Bartzokas rõhutas, et tema meeskond võitles peale vastase ka iseendaga: „Me ei mänginud neljanda veerandi alguseni nii, nagu peaksime. Alles siis võtsime end kokku, tegutsesime kaitses õigesti ja rünnakul hakkas pall liikuma. Peame palju lendama, mehed on väsinud ja taastumine kestab hooaja algusega võrreldes kauem, kuid peame igal juhul võitma ja liikuma oma eesmärkide poole.“

Võib meenutada, et Loko hakkas "mängima" siis, kui Bartzokas mehed kaheksa minutit enne lõppu Kalevi 53:49 eduseisul võetud vaheajal lihtsalt läbi sõimas.