Eesti koondise vasakäär Ken Kallaste.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
21. märts 2016, 18:02

Ken Kallaste: naudin seda, et Poola liigas lubavad kohtunikud jõuliselt mängida! (2)

Eesti jalgpallikoondise vasakäär Ken Kallaste siirdus talvel karjääri esimesse välisklubisse, kui liitus Poola meeskonnaga Zabrze Gornik, kelle eest on nüüdseks kaasa teinud kuues kõrgliigamängus.

"Enda sooritusega olen veidi rohkem rahul kui meeskonnaga. Tase on väga hea, aga klubil ei lähe nii hästi, kui võiks. Mängud on olnud võrdsed, ent pole suutnud võimalusi ära realiseerida," rääkis Kallaste.

Gornik on kevadhooaja seitsmest mängust teeninud kolm viiki ja neli kaotust ning tabelis viimasel kohal. "Meeskonna kliima on hea ja püssi põõsasse ei viska. Kaks mängu veel, siis poolitatakse liiga ja ka punktid, mis teeb vahed väiksemaks. Seega võimalust väljakukkumisest pääseda kindlasti on.

Kui võrrelda mängudega Eesti liiga esineliku meeskondadega, siis Poolas on lahingud ikka natuke tugevamad, aga kõige suurem vahe on, et seal on iga mäng väga tugev. Just füüsilise poolest – lastakse jõuliselt mängida, iga asi pole viga, mängutempo on kõrge ja kossi antakse kah korralikult!

Poola liiga pakutav füüsiline väljakutse on mulle muidugi nauding! Eestis mulle just see ei meeldinud, et iga kontakt oli viga ja kohtunik tahtis rääkida ja võttis tempot maha. Poolas proovib kohtunik lasta vabalt mängida ja ise eemale hoida, mis mulle väga meeldib.

Kaarte ma seni Poolas saanud ei ole, neid seal väga ei anta kah. Kui on kollane, siis antakse ära ja pikalt ei räägita. Väga kaif on nii mängida! Eesti ja Poola kohtunike nägemus on üpris erinev – siin nii jõuliselt mängida ei lubata, aga eks Poolas ole ka paremad muruväljakud, kus vigastused tulevad raskemalt, kui siin kunstmurul.

Väljaku kõrval toimuv on samuti vägev. Kaif! Iga mäng on 10 000 või veel rohkem pealtvaatajat. Esimesel kodumängul oli meil vist suisa 27 000 inimest staadionil. Fännid tegid möllu, nauding!"