Novak Djokovic võitis alles pühapäeval karjääri viienda Indian Wellsi turniir. Foto: JULIAN FINNEY
Tennis
21. märts 2016, 21:08

Novak Djokovic: mehed peaksid võitlema suurema auhinnaraha eest (1)

Nädalavahetusel ütles Indian Wellsi turniiri peadirektor Raymond Moore, et naistennisistid peavad kõiges tänama mehi nagu näiteks Roger Federeri ja Novak Djokovici. Nüüd võttis serblane ise sõna ning lausus, et mehed peaksid võitlema suurema auhinna raha eest. 

Reageerides Moore'i kommentaaridele ei lükanud maailma esinumber Djokovic ameeriklase arvamust täielikult ümber, vaid kritiseeris ainult mehe sõnade valikut. 

"See on delikaatne teema. Naised väärivad meie austust ja imetlust. Küll aga peaksid mehed võitlema suurema auhinnaraha eest, sest meie mängu vaatab nii palju rohkem inimesi," sõnas Djokovic. 

"See on just üks põhjus, miks mehed peaksid suurema osa auhinnarahast saama. Naised peavad võitlema selle eest, mida nemad arvavad õiged ja meie, mehed, peame tegema samamoodi."

Siiski ütles Djokovic et naistel on tennises raskem erinevatel põhjustel, kaasa arvatud hormoonide. "Mul on meeletult suur austus naiste vastu, sest nende keha on meeste omadest nii palju erinev. Nad peavad üle elama palju enamat, kui meie, sest neil on hormoonid ja teised asjad."