Franz Beckenbauer Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
22. märts 2016, 17:34

FIFA eetikakomitee algatas legendaarse Beckenbaueri vastu ametliku uurimise seoses 2006. aasta MMiga

Maailma jalgpalli katusorganisatsioon FIFA teatas täna, et tema eetikakomitee alustas kuue sakslase, sealhulgas Franz Beckenbaueri, vastu ametlikku uurimist seoses 2006. aasta MMi korraldusõiguse andmisega Saksamaale.

Lisaks nii mängija (1974) kui treenerina (1990) maailmameistriks kroonitud Beckenbauerile on uurimise all endised Saksamaa jalgpalliliidu presidendid Wolfgang Niersbach ja Theo Zwanziger ning Helmut Sandrock, Horst Schmidt ja Stefan Hans.

Beckenbauerit, Zwanzigerit, Schmidt ja Hansi kahtlustatakse lubamatute maksete tegemises ning lepingute sõlmimises, mis hõlbustasid Saksamaale 2006. aasta MMi korralduseõiguse andmist.

Sel kuul avaldatud uurimisraport ei suutnud tõestada, et Saksamaa jalgpalliliit ostis FIFA liikmete hääli. Küll aga tehti vähemalt ühele endisele FIFA ametnikule pangaülekanne mitmetelt teistelt kontodelt, sealhulgas Beckenbaueri omalt.

Beckenbauer tunnistas, et on teinud vigu, kuid mitte 2006. aasta MMi teemal. Samuti sõnas ta, et ei tea midagi 2002. aastal tehtud 10 miljoni dollari suurusest maksest toonase FIFA ametniku ja endise Aasia jalgpalliliidu presidendi Mohamed Bin Hammami firma arvelduskontole.