Bernard CazeneuveFoto: AFP / Scanpix
Jalgpall
22. märts 2016, 18:43

Prantsusmaa siseminister: terrorirünnakud Belgias tuletasid meelde, et jalgpalli EM vajab väga kõrgeid turvameetmeid (3)

Täna hommikul Belgia pealinnas Brüsselis toimunud pommirünnakutes hukkus vähemalt 31 inimest. Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve sõnul oli see meeldetuletus, et suvine jalgpalli EM "vajab väga kõrgeid turvameetmeid".  

"Euro 2016 peaks olema pidu, aga kollektiivse julgeoleku tagamine on valitsuse kohustus," vahendab Cazeneuve sõnu BBC. Ministri sõnul kavatseb riik kulutada kuni 2 miljonit eurot, et teostada avalikel fännialadel, mis on mõeldud 10 000 - 100 000 inimesele, videojärelevalvet.

Samuti kinnitas Cazeneuve, et fännialadele ei lubata suurte kottidega isikuid ning väravatel on küljes metallidetektorid. Turniiri korraldajad teatasid möödunud kuul, et turvalisuse tagamisega jalgpallipeol tegeleb ligi 10 000 inimest.

Prantsusmaal toimuva jalgpalli EMi alguseni on jäänud vähem kui kolm kuud. Novembris Pariisis toimunud terrorirünnakute üheks sihtmärgiks oli ka sealne rahvusstaadion.

Euroopa jalgpalliliit UEFA teatas, et jätkab EMi riskitaseme hindamist ning teeb kõik selleks, et tagada ohutu ja turvaline turniir.