Urmas Sõõrumaa tutvustab avalikusele esmakordselt oma ideid EOK juhtimisest.Foto: Laura Oks
Spordivaria
23. märts 2016, 22:45

NII SEE JUHTUS | Sport 23.03: EOK presidendikandidaadid ristasid "Foorumis" sarved (12)

Tartu Ülikool/Rockist sai esimene Eesti korvpalliklubi, kes jõudnud Balti liigas finaali, meie ja Norra jalgpallikoondised pidasid maavõistluseelse pressikonverentsi ja EOK presidendikandidaadid rääkisid "Foorumis" - kolmapäevane spordipäev.
22:45
EOK

Tund aega veslust - vaidluseks on kõike peale paari viimase minuti, kus Sõõrumaa tõi välja, et ta ei oskaks presidendina Ratast kuidagi tööle motiveerida, liig nimetada - Eesti spordi üle otsas nagu naksti ja loodetavasti said spordikauged inimesed veidi targemaks. Kõigi nende jaoks, kes juba midagi EOKst või spordist teadsid, tänane õhtu midagi uut ilmselt ei paljastanud.

Seedime kuuldut ja kohtume hommikul. Head ööd!

22:31
EOK


22:30
EOK

Kuigi programmides on see meestel kirjas, siis saates toob Eesti spordi vast suurima pobleemi välja Ratas: kuidas tagada, et sportlane ei kaota neil aastatel, kui ta pole enam andekas noor, aga mitte veel toetusraha teeniv tippatleet, sotsiaalseid garantiisid.

22:21

Õhtu esimene tõeliselt huvitav programmiline argument: Sõõrumaa soovib, et katuseraha jagamiste süsteemi ei muudetaks, sest spordi osa selles on niigi vaid veerand ja selle nimel pole mõtet paati kõigutama hakata. Mõistagi on vaja sporti lisaraha, aga seda võiks tuua tubakaaktsiisi või hasartmängumaksu tõstmisega, lisab ta.

22:18
EOK

Räägime rahast!

Sõõrumaa:
hea meeskonna täiendamiseks oleks vaja aastas juurde 200 000 eurot, kõik muu tuleks iseenesest.

Tõniste lubab EOKle ohtralt lisaraha, mis kaasneb organisatsiooni maine paranemisega: erakesktoris kahekordistab nelja aastaga tulupool ja riik võiks panustada samas mahus nagu erasektor.

Tõnu Tõniste on pärast Erki Noole väljalangemist ainus EOK presidendikandidaadiks jäänud ekssportlane. (Arno Saar)
22:04
EOK


22:01
EOK

Sõõrumaa toob välja oma suure kogemuse ärimaailmas: "Mina kvatasen EOKd juhtida nii nagu tehakse seda läänemaailmas, nagu on õpikus kirjas."

Mehe plaan on EOK juhtimine nii allorganitesse ära jaotada, et kõigil oleks kindel vastutusala ja keegi ei kuuluks juhtorganisse niisama.

21:58
EOK

Tõnu Tõniste lubab, et on presidendina EOK liikmetele alati kättesaadav, aga kui tigevad on tema ideed? Olümpiamedalist vastab küsimusele EOK struktuursete muudatuste vajalikkusest ja otsib juba saate algul tuge märkmetest.

Tegu pole kriitikaga tema programmile, ent avalikus debatis ta endale sellega lisapunkte kindlasti ei too.

21:55
Viljar Voog

Jüri Ratas peab vastama küsimusele, kas ta on siis poliitik või spordijuht. Vastus on tema hetkeseisusele korrektne: "Minu töö on hetkel poliitikas."

Kui praegune Riigikogu aseesimees eelneva kogemuse pealt tänast debatti ei võida, oleks see suur üllatus, aga ise toob Ratas välja, et tema ei näe, nagu oleks EOK presidendikampaanias vastaste ees favoriit.

21:51
EOK

Sõõrumaa soovib EOK ümber nimetada Eesti Olümpiakomiteeks ja Spordi Keskliiduks, sest nõnda saaksid nii lihtinimesed kui ka EOK liikmed aru, et nende hallata on terve Eesti spordielu, mitte ainult saavutussport.

21:48
EOK

Esimesena saab sõna seni suhteliselt vaikset kampaaniat ajanud Urmas Sõõrumaa, kes nõustub, et Eesti sport on hetkel stagnatsioonis. "Minu programmis on eesmärk, et 2030. aastaks kolmekordistada läbi klubiliste liikumise spordiga tegelevate inimeste arvu."

Kolmekordistamine on uhke suurus, aga tundub kui väga utoopiline eesmärk.

Urmas Sõõrumaa tutvustab avalikusele esmakordselt oma ideid EOK juhtimisest. (Laura Oks)
21:44
EOK

EOK kolmel alles jäänud presidendikandidaadil on aeg on kurgud klaariks köhida, sest algab "Foorum"!


21:03
JALGPALL

Juunikuus toimuv Portugal – Eesti maavõistlus mängitakse Estádio da Luzil. Lissaboni Benfica kodustaadion mahutab veidi enam kui 65000 pealtvaatajat.

Et tegu on Portugali viimase EM-eelse treeningmänguga, jookseb Eesti vastu platsile ilmselt ka Cristiano Ronaldo (Reuters/Scanpix)
20:56
BBL
20:42
KORVPALL


20:25
NOORTEKOONDIS


20:16
BBL

LÕPUVILE KÕLAB! Tartu Ülikool/Rock kannatas rasked hetked ära ja võtab võõralt väljakult 75:68 võidu. Et Emajõe ääres olid võidunumbrid +4, siis nüüd pole teha muud, kui õnnitleda tartlasi ajaloo esimese Balti liiga finaalikoha üle!

SEE ON VÕIT! (Aldo Luud)
20:13
BBL

73:65 Käima läheb viimane minut ja Rocki edu kahe mängu kokkuvõttes on juba +12!!!

Finaal oootab! (Aldo Luud)
20:11
BBL

71:65 - SOKK KAUGELT! Tartlasi lahutab finaalist alla kahe minuti.

20:09
BBL

68:65 - AGA KURBAS VASTAB KOLMESEGA!
Ja Armands Škele saab kohe otsa ründevea. Rocki edu +7!

Loe rohkem