Magnus PehrssonFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
23. märts 2016, 18:28

Magnus Pehrsson: väljak ladusat söödumängu ei soosi, seega tuleb lahing (1)

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson kinnitas enne homset maavõistlust Norraga, et meeskonna tervis on korras ja kõik trennid on kulgenud plaanide kohaselt.

Norra peatreener Per-Mathias Högmo märkis täna pärastlõunal, et ootab mängust Eestiga kõva lahingut. "Högmo on tark treener, olen temaga nõus. Norra on kompatkne meeskond, kel on kõva töövõime ja vaim. Aga sama öeldakse ka meie meeskonna kohta. Arvestades väljakut, mis ilmselt ei soosi üliladusat söödumängu, siis jah, tuleb lahing."

Koosseisu kohta Pehrsson vihjeid anda ei soovinud. "Homne koosseis ja taktika on paigas ja see võib sisaldada ka mõnda eksperimenti. Etteplaneeritud vahetusi meil pole, aga kindlasti vahetused tulevad."

Duo Karol Mets - Nikita Baranov võimaliku keskpoolkaitses kasutamise kohta lausus Pehrsson nii: "Karol Mets ilmselt mängib ja Baranov saab oma minutid nende kahe mängu jooksul kätte, aga keskpoolkaitses on meil ka loomulikumaid valikuid."

Koondise juurde eelkõige õhkkonnaga tutvumise eesmärgil kutsutud väravavaht Andreas Vaikla ja keskkaitsja Madis Vihmann on seniste päevade jooksul jätnud Pehrssonile hea mulje.

"Vaikla on olnud Norrköpingi eest mängides väga hea ning näitas head taset ja tõrjeid ka seniste treeningute jooksul. Lisaks on väravavahtide treener Mart Poom rahul tema füüsilise vormi, kontsentratsiooni ja keskendatusega, mis on paremad kui detsembris, mil ta liitus B-koondise laagriga keset puhkust, aga see on ka loomulik. Vaikla potentsiaal on kõrge. Lisaks on ta vaatamata suurele kogule väga-väga kiire.

Vihmann jättis samuti hea mulje, ta on korralik mängija. Võib-olla mitte veel A-koondise tarbeks valmis, aga iseloomu arvestades võib ta selleks saada. Tõsi, keskkaitsjate valmimine võtabki reeglina rohkem aega. Ta peab oma kehalise töö ja koordinatsiooni A-koondise tasemeni tõstma."

Eesti - Norra maavõistlus jalgpallis algab neljapäeval kell 19.