Meistrite liiga trofeeFoto: JEAN-GUY PYTHON
Meistrite liiga
24. märts 2016, 11:03

Jalgpalli Meistrite liigat võivad ees oodata radikaalsed muudatused (2)

Euroopa jalgpalli klubivõistluse lipulaeva Meistrite liigat võivad ees oodata suured muudatused. Nimelt on Euroopa jalgpalliliit UEFA suurklubide suure surve all, et alagrupiturniir koosneks kahest kaheksaliikmelisest grupist.

Praegu on põhihooajal kaheksa neljaliikmelist gruppi, kokku 32 klubi, uue formaadi järgi jääks ainult 16 tiimi. Juhul, kui plaanitud muudatused viiakse läbi, oleks Euroopas midagi superliiga sarnast. Uue formaadiga oleks igale suurklubile garanteeritud vähemalt 14 mängu. 

Paljud Euroopa tippklubid Saksamaalt, Itaalist ja Hispaaniast soovivad muuta Meistrite liigat, sest nende arvates on Premier League'i läinud rahvusvahelisest liigast mööda. Kindlasti on Inglismaa jalgpalli kõrgliigal suurem käive, aga nende arvates on alagrupiturniiril palju ebahuvitavaid mänge. 

Moodustades kaks kaheksaliikmelist gruppi tähendaks, et ära kaoks ka kaheksandikfinaalid. 

Välja pakutud formaadis oleks enne alagrupimänge veel üks voor, kus sõelutaks nõrgemad klubid välja. Põhihooaeg ei lõppeks detsembris, vaid jätkuks ka jaanuaris, sest kõik tiimid peavad pidama 14 mängu. Suurklubid väidavad, et mida rohkem tundmatuid vastaseid on, seda raskem on mänge publikule maha müüa. 

Praegu on laual mitu muudatust, aga uue formaadi järgi hakataks ilmselt mängima alles 2017-18 hooajal.