Roger FedererFoto: CLIVE BRUNSKILL
Tennis
25. märts 2016, 11:21

Roger Federer soovib tennisesse karmimat dopingukontrolli (1)

Praegu meeste edetabelis kolmandat kohta hoidev Roger Federer sõnas enne Miami turniiri, et tennises olema suurem dopingukontroll, et hoiduda hullemast kriisist. 

Pärast Maria Šarapova vahelejäämist keelatud aine meldooniumi kasutamisega usub Federer, et tennisemängijaid tuleb rohkem testida. "Tennises kontrollitakse rohkem kui varem, aga alati saab ja peab rohkem. Kui 50 aasta pärast kellegi käest küsida, siis nad ütleksid, et oleks pidanud rohkem testima."

Federer veedab aastas kaks kuud Dubais ning viimase kümnendi jooksul on teda Aasias elades testitud kõigest üks kord. Samas Euroopas olles võetakse talt proove palju tihedamini. 

"Ma olen Dubais elanud 10 aastat ja selle aja jooksul on mind testitud kõigest ühel korral - seda on liiga vähe. Šveitsis olles kontrollitakse mind kogu aeg, isegi päev ja nädal pärast operatsiooni, sest testija elab minu külas."

Samas ei oska Federer öelda kui tihti peaks testima ning ta oli Šarapova vahelejäämise peale väga üllatunud. "Mina arvasin, et ta teatab oma loobumisest tippspordist. Juhtunu aga näitab, et isegi kuulsad mängijad võivad patustada."

Šveitslane ei usu, et tennises on dopinguga suur probleem. "Võib olla olen naiivne ja usun sportlastesse. Kui keegi jääb vahele, olen väga ülllatunud ja imestan, et nad üritasid midagi sellist teha." 

Federeri arvates peaks kõik proovid alles jätma vähemalt kümneks aastaks, et patustajaid saaks tagantjärele karistada.