Korvpall
26. märts 2016, 10:18

Millised play-off-paarid tekivad koduses korvpalliliigas?

Koduses korvpalliliigas on põhiturniiri lõpuni jäänud enamikul meeskondadel pidada veel kaks kuni neli mängu ning lahtine on veel vaid üks põnev küsimus: millised veerandfinaalpaarid tekivad 3.-6. koha konkurentsis?

Nii Rapla Avisel kui ka TLÜ/Kalevil on 16 võitu ja 13 kaotust, Pärnu Sadamal 13-15 ja Rakvere Tarval 13-16. Selge, et see nelik läheb veerandfinaalis omavahel kokku. Valga Maks ja Moorits võib samuti jõuda 13 võiduni, kuid see teoreetiline võimalus Pärnule-Tarvale järele jõuda võib juba täna õhtuks haihtuda, kui piirilinlased sõidavad külla TLÜ/Kalevile.

Tarvas võõrustab täna Raplat ja Pärnu Rocki.

Veel on Raplal mängida võõrsil Audentese ja kodus Pärnuga; 

TLÜ-l kodus TTÜ ja võõrsil Valgaga; 

Pärnul kodus TTÜ ning võõrsil Tarva ja Raplaga; 

Tarval kodus Pärnu ja Audentesega.

Veerandfinaalis kohtuvad omavahel teatavasti 3. ja 6. ning 4. ja 5. koha saanud meeskonnad. Paaris Pärnu - Tarvas võib omavahelise paremusjärjestuse paika panna järgmisel laupäeval Virumaal peetav omavaheline mäng. Kolmandaks võivad samuti tulla mõlemad selle koha pretendendid ehk nii Rapla kui ka TLÜ.

Ilmselt saab nende kohtade raames kõik selgeks 5. aprillil. Hiljem on sellest nelikust mängutules veel vaid Tarvas, kes võõrustab 7. aprillil Audentest - selle mängu tõenäoline tulemus on ette teada.

TTÜ (10-20) ja Valga (9-19) võitlevad veel 7.-8. kohale. Kumb kõrgema koha saab, läheb kokku Tartu Rocki (23-6), kaheksandaks jääja BC Kalev/Cramoga (31-0). Kaks esimest on juba mõnda aega paigas olnud. Kusjuures Kalev ja Rock peavad eeloleval neljapäeval veel Tallinnas viimase omavahelise põhiturniiri kohtumise - kus peale emotsiooni ja au tõepoolest midagi muud mängus ei ole.