Kati Tolmoff.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
26. märts 2016, 10:57

Kati Tolmoffi olümpiatee muutus jälle raskemaks

Rio olümpia pileti eest võitlev Kati Tolmoff mängis sel nädalal turniiril Varssavis, kus pidi paraku teises ringis vastu võtma kaotuse.

Eesti esireket alistas hakatuseks rootslanna Linda Marie Danielssoni 21:12, 21:6, kuid kaotas seejärel juunioride maailmameistrile Jin Wei Goh'ile (Malaisia) 13:21, 14:21. See tulemus tähendas maailma edetabelisse 1520 punkti, mis paraku reaalset lisa ei toonud, sest aasta jooksul läheb arvesse läheb kümme paremat tulemust ning eestlanna esikümne viimased skoorid on just sama suured.

Samal ajal on mitu konkurenti aga kaugemale liikunud - olümpiaedetabelis vahetult Tolmoffi ees olnud iirlanna Chloe Magee jõudis Poolas veerandfinaali, prantslanna Delphine Lansac suisa finaali välja. Eesti esireket asub olümpiatabelis pärast selle nädala turniire kolmandana joone all, kuid punktivahed pole liiga suured ja Rio pilet on veel püütav.

Järgmisel nädalal võistleb Tolmoff Indias tugevaima kategooria SuperSeries turniiri kvalifikatsioonis - juba põhivõistlusele pääsemine annaks lisapunkte. Seejärel tuleb ta turniirile Helsingisse, kus erinevalt mitmest varasemast võistlusest saab lõpuks rääkida normaalsest loosiõnnest ning hea tulemus on puhtalt enda kätes. Aprilli keskpaigas on Tolmoffi plaanis võistlus Peruus ning viimane olümpiapunktide teenimise võimalus on tuleva kuu lõpus Prantsusmaal peetavatel Euroopa meistrivõistlustel.

Eesti meeste esireketil Raul Mustal on olümpiakoht kindel - ta asub Riosse pääsejate jooksvas reitingus 18. kohal. Olümpiani jäävate kuude jooksul on tema eesmärk jõuda Rios asetuse saava 16 mängija sekka. Must harjutab aprilli keskpaigani Hispaanias Sierra Nevada mäestikulaagris, tema järgmine võistlus on EM.