Madridi Reali mängija Sergio Rodriguez püüab takistada Pireuse Olympiacose staari Daniel Hackettit.Foto: AFP / Scanpix
Spordiblogi
26. märts 2016, 11:38

Viis meeskonda jagavad 6 võiduga 3.-7. kohta!

Ville Arike | Hull seis Euroliigas - Madridi Realil pole edasipääs enam enda kätes!

Kui korvpalli Euroliigas tekkis vahegrupp, kus koos tiitlikaitsja Madridi Real ja Barcelona, siis Moskva CSKA ja Himki ning ka mõne aasta tagune võitja Pireuse Olympiacos, oli selge, et tegemist on surmagrupiga. Mängud on seda ainult tõestanud ja pingestanud olukorda veelgi.

Sest suure viisiku mängumaale on trüginud ka Vitoria Laboral Kutxa ja Bamberg. Kaks vooru enne lõppu on Moskva CSKA-l ja Vitorial 8 võitu ning Realil, Barcelonal, Olympiacosel, Himkil ja Bambergil 6. Mängust on väljas vaid Kaunase Žalgiris (2).

Viie meeskonna kohajagamine tekkis eile  hilisõhtul peetud mänguga Olympiacos - Real, mille Kreeka klubi kodus võitis 99:84. Olympiacos jõudis sellega omavahelistes mängudes plussi (et omavaheliste mängude seis iga konkurendiga plussi saada, on kõik tiimid jälginud esimesest voorust saati!), kuid on väga tõenäoline, et lõpuks tuleb lugema hakata suuremaid või väiksemaid "surnud ringe", mitte vaatama ainult kahe meeskonna vahelist olukorda.

Niisiis - selles grupis on edasipääsu kindlustanud ainult CSKA. Isegi Vitoria võib veel langeda viiendaks ehk jääda play-off'i ukse taha. Selleks on olemas küll ainult üks variant, kus kõik Baskimaa klubi puudutavad mängud peavad lõppema neile ebasobiva tulemusega..

Esmalt vaatleme, kes kellega viimastes voorudes mängivad.

13. voor: Vitoria - Real, Himki - Olympiacos, Barcelona - Bamberg, CSKA - Žalgiris.

14. voor: Bamberg - Vitoria, Real - Himki, Olympiacos - CSKA, Žalgiris - Barcelona.

Vitoria jääb play-off'ist välja juhul, kui kaotab Realile ja Bambergile, nood võidavad veel ühe mängu ning kaks võitu saab ka Olympiacos. Siis on Vitorial 8 võitu saavate meeskondade "surnud ringis" Reali, Bambergi ja Olympiacosega (kambas võib olla ka CSKA, see ei muuda midagi) väikseim omavaheliste mängude võitude arv.

Kui ülalnimetatud "surnud ringi" satub Bambergi asemel Barcelona (mõlemad koos ei saa, sest mängivad omavahel), langeb viiendana välja Madridi Real!

Tiitlikaitsja Real ongi ainuke praegu kuue võidu peal olev meeskond, kel pole kõik enam enda kätes. Ehk ta võib küll saada järelejäänud mängudest kaks võitu, kuid see enam play-off'i ei vii. Nii juhtub kõigi variantide korral, kui ka Barcelona ja Olympiacos võidavad oma mõlemad mängud.

Ülejäänud kuue võidu meeskonnad ehk Barcelona, Olympiacos, Bamberg ja Himki on iseenda peremehed - võta kaks võitu ja pääsed igal juhul edasi. Grupp on siiski niivõrd tasavägine, et on täiesti võimalik, et keegi läheb edasi ka 7 võiduga.

E-grupis on edasipääsu taganud Istanbuli Fenerbahce (10 võitu) ja Krasnodari Lokomotiv-Kuban (8). Ülejäänud kahele kohale pretendeerivad Ateena Panathinaikos (8), Belgradi Crvena Zvezda (7) ja Istanbuli Anadolu Efes (6). Kusjuures Efesel on Panathinaikosega veel omavaheline mäng ees ning Zvezda vastu ollakse plussis.