Brandis Raley-RossFoto: MATI HIIS
Korvpall
26. märts 2016, 18:59

Raley-Rossi ja Strupovicsi viskekontserdid vedasid Rakvere võidule, Tartu pääses Pärnust napi võiduga (2)

Eesti korvpalli meistriliigas alistas Rakvere Tarvas suuresti tänu Brandis Raley-Rossi suurepärasele esimesele ja Reinis Strupovici teisele poolajale Rapla Avise 105:78. Tartu Ülikool/Rock väisas ilma nelja põhimeheta Pärnut ning sai 70:61 võidu. 

Ross domineeris avapoolaega täielikult, mis lõppes Tarva 53:43 eduseisul. Ross kogus 20. minutiga 24 punkti ning tabas väljakult 13 viskest 10. 

Teisel poolajal ameeriklase hoog rauges, aga paremini said käima teised mehed, peamiselt Reinis Strupovics ning Rakvere otsustas kolmanda perioodiga mängu saatuse. 

Enne viimast veerandit oli Rakvere edu 76:54 ning mängu lõpptulemuseks jäi 105:78. Brandis Raley-Rossi arvele jäi 30 punkti, Strupovicsi 27. Kaotajatele tõid Maurice Kemp ja Indrek Kajupank 19 silma. 

Pärnu Sadam võttis kodusaalis vastu põhihooaja teise koha kindlustanud TÜ/Rocki. Taaralinlastel ei mänginud Tanel Sokk, Gert Dorbek, Brian Harper ega ka Janar Talts. 

Avapoolaja võitsid pärnakad 40:29, kuid enne viimast veerandit oli kodumeeskonna edu kõigest neli silma - 56:52. Neljandal perioodil oli Pärnul ka kuue minutiline mõõn, mille kasutas Tartu ära. 

Lõpuminutitel mängisid valitsevad Eesti meistrid kindlamalt ning said 68:61 võidu. See juures viskas Pärnu viimasel veerandil kõigest 5 punkti! Tartule tõi Kristen Meister 18 silma, Pärnu kasuks Joonas Järvelainen ja Robert Valge 13. 

Kolmandas kohtumises võõrustas TLÜ/Kalev Valga-Valkat. Tallinna klubi sai suureskoorilises mängu 108:97 võidu. Võitjatele viskasid kuus mängijat kahekohalise arvu punkte, kõige resultatiivsem oli Dominykas Milka 21 silmaga. Kaotajate suurimad korvikütid oli Jurijs Aleksejevs ja Martins Berkins 24 punktiga. 

Tabeliseis läks tänaste tulemustega palju põnevamaks. TLÜ ja Rapla vahetasid kohti - Kalev tõusis kolmandaks, Rapla langes neljandaks. Samas tõusis Rakvere viiendale kohale Pärnust mööda. 

Põhihooaja lõpuni on enamikel meeskondadel jäänud kaks-kolm mängu.