Radovan Curcic Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
28. märts 2016, 16:59

Serbia peatreener Radovan Curcic: mul pole Eestis käigust häid mälestusi

Serbia jalgpallikoondise peatreener Radovan Curcic sõnas homse Eesti - Serbia maavõistluse eelsel pressikonverentsil, et ootab väga huvitavat lahingut. 

"Eeldan väga huvitavat mängu, mille saatus on lõpuni lahtine ja mida pealtvaatajad naudivad," sõnas Curcic. "Teisalt ootan, et Eesti on väga ründav, aga tahaksin näha väga agressiivset Serbiat. Tahame vallata palli palju rohkem kui Eesti ja hoida mänguohje enda käes. Aga oleme valmis ka plaan B-ks, sest matš võib alati alata ka teisiti kui me soovime."

Curcic sõnas, et nende ettevalmistus ei koosnenud vaid Eesti - Norra mänguvideo vaatamisest, vaid ka mõnedest 2015. aasta sügise matšidest. "Tegime neist omad järeldused, mida tutvustan oma mängijatele," sõnas ta.

2014. aasta novembris Serbia koondise peatreeneriks asunud Curcic käis Tallinnas ka viie aasta eest, ent siis oli ta meeskonna abitreener. "Mul pole Eestis käigust häid mälestusi," meenutas ta.

"Praktiliselt kustutas Eesti meie 2012. aasta EMi unistused, aga ma ei saa seda muuta. Selliseid asju tuleb jalgpallis ikka ette. Töötan praegu oma tiimiga ja tahan, et mu tiim areneks iga päev."

Curcici käe all on Serbia mänginud kümme kohtumist, millest võitnud neli ja kaotanud kuus. "Asusin koondise etteotsa väga raskel perioodil. Ent kui praegu tiimile otsa vaadata, siis võin öelda, et meeskonna stabiliseerimine ning õigele rajale juhtimine on läinud edukalt.

Ma ei tahaks palju minevikust rääkida, aga selle üheksa mängu hulgas on palju võõrsilmänge EMile sõitvate koondiste vastu (neli mängu - M.T.). Jah, kaotasime need kõik, aga nad olid oma kodus meist ainult natukene paremad. Aga võtame end kokku ja ootan septembris algavas valiksarjas juba palju tugevamat Serbiat." 

Kuidas Lilleküla muru võiks homset mängu mõjutada? "Muidugi võime öelda, et väljak pole briljantne ega soosi tehnilist jalgpalli, aga ma ei taha enne mängu mingeid vabandusi otsida. Oleme Eestiga samal väljakul ja anname seal oma parima."