Magnus PehrssonFoto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
28. märts 2016, 18:36

Magnus Pehrsson: peame viimasel neljandikul tegustema armutumalt ja palli rohkem värava ette toimetama

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson sõnas homse Serbia mängu eelsel pressikonverentsil, et tema hinnangul on Norra ja Serbia samal tasemel satsid.

Koosseisu kohta ei soovinud Pehrsson endale omaselt öelda muud, kui seda, et tuumik jääb samaks, kuid tulevad mõned muudatused. Neist kaalukaim on Norra vastu lõpuminutitel vahetust küsinud Ragnar Klavani sunnitud eemalejäämine.

Mida on koondis pärast Norra mängu teinud?
Reede hommikul oli neil, kes Norra vastu ei mänginud, treening, mille järel lasime mehed 48 tunniks vabaks ehk kogunesime taas pühapäeva pärastlõunal. 

Käisime Norra mängu läbi ning jätkame ettevalmistust täna. Nii eile kui täna treenisime murul, mis on hea.

Tänast treeningut alustasid kõik. Eelkõige oli see test Kallaste ja Klavani jaoks. Kenil polnud probleeme ning vaatame, kuidas ta end homme tunneb. Aga Klavan ei mängi homme. Ta pole tõsiselt vigane, ent ta pole mänguks valmis.

Mida te teate Serbia kohta?
Neil on väga oskuslikud mängijad, mistõttu on nad viimasel kolmandikul ohtlikud. Neile meeldib keskelt rohkem kui äärtelt rünnata. Samuti meeldib neile domineerida, kuid peame neid ses osas takistama. Nende kaitses on ruumi, mida edukalt ära kasutada.

Kas homme tuleb raskem mäng kui Norra oma?
FIFA edetabel pole 100% adekvaatne, aga Serbia ja Norra on seal põhimõtteliselt samal kohal ja usun, et see peegeldab päris hästi tiimide taset. Serbial on erinevalt Norras mängijaid, kes mängivad absoluutsel tipptasemel, aga Norra on võistkondlikult parem.

Milliseid järeldusi Norra mängust tegite?
Olin mängujärgesetes kommentaarides natuke rutakas. Eeldasin, et kunstmurult murule mineku efekt oli palju suurem, aga videolt nägime perioode, kus mängisme väga hästi palliga.

Väljak oli täiesti okei. Parim osa Norra vastu oli kaitse, nii kõrge, keskmine kui madal pressing toimisid. Samuti, kui kaotasime palli, proovisime seda kohe tagasi võita ja kui see ei õnnestusnud, siis reorganiseerisime end kiiresti. Samuti meeldis mulle meie suhtumine.

Parandamist vajab palliga mäng, et me jõuaksime tagant alustades Serbia väravani välja. Suutsime seda Norra vastu kohati, aga peame tihemini tegema. Peame viimasel neljandikul olema armutumad ja palli rohkem värava ette toimetama, kust on soodne väravaid lüüa.

Kuidas seda teha?
Meil on selleks erinevaid viise selleks. Peame vaba ruumi efektiivsemalt ära kasutama. Tegime seda paljudel puhkudel, aga viimase või eelviimase söödu kvaliteet jättis kohati soovida, samuti tegutsemise ja liikumise kiirus. Ja loodevatasti saame ka penalti, kui me seda väärime, nagu me oleks pidanud Norra mängus saama.