Fernando Alonso pärast julma avariid Melbourne'isFoto: PAUL CROCK
Vormel 1
28. märts 2016, 17:50

FIA arst: Alonso ellu jäämine on tõeline ime, tal peab olema väga valus (5)

Rahvusvahelise Autospordi FIA arst Jürgen Lindermann imestab, kuidas hispaanlane Fernando Alonso pääses F1 hooaja avaetapil tehtud avariist eluga.

Mäletavasti elas 34aastane hispaanlane üle jubeda avarii, milles ta rullus üle katuse. Ime kombel kõndis mees õnnetusest oma jalul minema ning ta vigastas kõigest põlve. Avarii tugevusest ja julmusest räägib fakt, et iste murdus.

"Tänapäeva vormel 1s võib pääseda kriimudeta ning tänada, et auto on nii turvaline kui võimalik. Samas ei tohi ära unustada, et tegu oli õnneliku ja imelise pääsemisega," sõnas Lindemann Saksa ajalehele Der Spiegel.

Viidates Alonso nädalavahetusel tehtud säutsule ütles Lindemann, et kindlasti peavad hispaanlasel osad kohad valutama. "Musklid ja luud valutavad kindlasti nädala, aga vormelisõitjad on nii hästi treenitud, et ma siiamaani imestan, kuidas nad nii kiiresti toibuvad.

"On loogiline, et pärast sellist avariid Alonso mõnda aega puhkab, sööb vähe ja magab palju. Ja siis ta tahab võimalikult kiiresti astuda vormeli rooli."