Robert RoobaFoto: Facebook / Robert Rooba Fanpage
Jäähoki
28. märts 2016, 18:32

Robert Rooba karjäär ei jätku Soome esiliigas!

Eesti jäähokikoondise ründaja Robert Rooba teatas täna Facebook'i postituses, et tema karjäär ei jätku Soome esiliiga klubis Kokkola Hermes. 

Eile lõppes Rooba hooaeg veerandfinaali seitsmendas mängus, kui tema koduklubi kaotas 0:5 Joensuu Jokipojat'le. "Midagi pole teha,vastane oli eile parem. Eriti olime hädas nende väravavahiga (seda tegelikult kogu play-off seeria aja), endalgi oli eile mitu väga-väga head võimalust kuid kahjuks võimalusteks need jäidki," kirjutas Rooba sotsiaalmeedias. 

"Kaotamine 7ndas mängus on tõsiselt valus... oled juba millegile nii lähedal, aga siis jääd ikkagi ilma. Kahjuks või õnneks kaotused on osa spordist ja ka neid tuleb osata vastu võtta," jätkas eestlane. 

Kuna hooaeg on Rooba jaoks läbi, võttis ta kokku senise hooaja, mis mehe enda sõnul on olnud küllaltki raske. "Kokkuvõtteks võib öelda, et mu "reis" siia Kokkolasse on olnud igati edukas ning olen siiralt õnnelik, et tegin selle raske valiku siia tulla.

16 põhihooaja mängu ja 7 play-off mängu jooksul jäi mu arvele 8 väravat ning 6 resultatiivset söötu, mis on igati soliidne tulemus. Teadsin koheselt siia tulles, et alguses saab väga raske olema ja nii see ka oli."

Rooba lisas: "Mu mängukogemus ja -tunnetus olid nii väheseks jäänud Espoos, et see võttis omajagu aega ennast taas jalgadele saada. Eriti õnnelik olengi selle üle, et sain siin nii tohutult mänguaega ja mängukogemust. Kui Espoos jäi mu mänguaeg sinna 8-10 minuti kanti siis siin oli see 17-20 minuti kandis, see vahe on tohutu.

Üldse kogu see keskkonna muutus ning rolli muutus tõi mulle kõvasti uut positiivset energiat ning motivatsiooni, mis kõik Espoos olles kaduma kippus."

Hooajaga sai läbi ka eestlase kontraht ning ta ise on kindel, et uuel hooajal Kokkolas ei jätka. "Lisa uudiseid selle kohta, kus mu karjäär jätkub saab ilmselt kuulda järgmise paari kuu jooksul. Nüüd võtan hetke, et puhata nii vaimu kui füüsist ja siis hakkan valmistuma juba Eesti koondisega MMile minekuks. MM toimub see aasta 17.04-24.04 Zagrebis.

Lõpetuseks tahan omaltpoolt taaskord tänada kõiki, kes on mind toetanud läbi kogu selle keerulise hooaja. Pean tunnistama, et kohati oli väga raske ning just sellistel hetkedel on olnud igaühe teie toetus mulle ülimalt tähtis.

Tippsport koosneb üla- ja alamägedest. Nüüd pärast pikka karmi alamäge olen taas vaikselt rihtinud ennast ülamäele.Viimane hooaeg on õpetanud mind palju ning kasvastunud mulle kõvasti juurde paksu nahka ja kannatlikust. Olen mõistnud, et usk iseendasse on asi, mida ei või iial kaotada ning mis viib mind veel kaugele."

 

HEI FÄNNID JA SÕBRAD!Pole ammu siin ise sõna võtnud ja mõtlesin, et nüüd oleks tore ja õige aeg seda teha. Eile pidime...

Posted by Robert Rooba Fanpage on Monday, 28 March 2016