Kalevi peatreener Alar Varrak.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
28. märts 2016, 21:08

Alar Varrak: oleme pärast uute mängijate otsimisi võistkonna käima saanud

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas VTB Ühisliigas küll lisaajal Kaasani Unicsile 84:89, kuid normaalajal oli võit lähedal ning sügise-talvega võrreldes on meeskonnas hoopis uus kvaliteet.

Veebruari teisest poolest, kui Riias alistati sealne VEF, on ka tulemustes uued tuuled. Pärast Riiat hakati CSKA-le 25 minutit kõvasti vastu, tugeva Nižni Novgorodiga tehti kaks korralikku partiid, Krasnõi Oktjabrit võideti ning võõrsil kaotati Euroliiga tippklubile Krasnodari Lokomotiv-Kubanile ainult 4 punktiga.

Punktid on suurklubide vastu küll saamata jäänud ja Varraku pettumus silmnähtav, kuid juhendaja tunnistas, et treenerid tunnevad võistkonna edasimineku üle muidugi heameelt. „Oleme pärast uute mängijate otsimisi võistkonna käima saanud. Niisuguse mänguga saanuks me FIBA sarjas alagrupist edasi ja ka VTBs oleks ehk kümmekond võitu koos. Need on muidugi „oleksid“… Ma ei tea, kas hooaja alguses ei osanud treenerid mängijaid kasutada või tegime mängijate värbamisel halvad valikud,“ lausus Varrak otsekoheselt.

Mängust rääkides kahetses ta, et normaalaja lõpus juhtus neli ebaõnnestunud asja järjest. „Meil oli hea võiduvõimalus, NII VÄHE (näitas sõrmedega – toim) jäi puudu. Meil oli viimastel sekunditel kaks rünnakuvõimalust, enne seda libastus Arbet kaitses Langfordi vastu mängides reklaami peal ja veel enne seda läks üks vabavise mööda (Rolands Freimanis tegi seisuks 75:73, kolmepunktiline edumaa andnuks Kalevile juba hoopis teistsugused taktikalised võimalused – toim).

Unicsi viimasel rünnakul oli meil kokku lepitud, et kolmest ei lase neil visata – murdku nad kasvõi läbi, aga kolmesejoone juurest abi ei anna, meil oli üks time out veel varuks.“

Varrak märkis, et ta vahetas esimesel poolajal päris palju mängijaid ning see aitas kaasa rütmi kadumisele poolaja viimastel minutitel. „Lasime poolaja viimase viie minutiga endale visata 19 punkti, see oli paha. Teisel poolajal saime mängu enda kontrolli alla tagasi, siis vahetasin vähe. Vastased hoidsid väljakul koosseisu, kus Curryt oli võimatu kasutada. Teatud mehi ei saanud koos sees hoida, seetõttu jäi ka Veidemani mänguaeg väiksemaks. Pidin mängima kaitsest lähtuva koosseisuga. Lõpuni häid duellipaare meil välja panna polnud, Sokk pidi mängima kahemeetrise Ponkrašovi vastu,“ selgitas pealik valikuid.

Normaalajal Unicsi ohtlikemat meest Keith Langfordi hästi seganud Martin Dorbek mängis 31, Gregor Arbet 37 minutit.