Gabriela Petrova.Foto: PHIL NOBLE
Doping
29. märts 2016, 14:55

JÄLLE...Maailmameistriks pürginud EM-medalist jäi vahele Šarapova võrku püüdnud dopinguainega

Bulgaaria kolmikhüppaja Gabriela Petrova, kes võitis mullu sise-EMilt hõbeda, jäi vahele meldooniumiga.

Lätlaste leiutatud ravim oli kuni 2016. aasta 1. jaanuarini sportlastele igati legaalne, kuid just eelmainitud kuupäeval lülitati meldoonium keelatud ainete nimekirja. Sellest ajast saati on vahele jäänud kümneid ja kümneid sportlaseid, Reutersi hinnangul üle saja. Nimekaim neist Venemaa tipptennisist Maria Šarapova.

Ehkki Petrova meldooniumiga vahele jäi, ei tunnista bulgaarlanna süüd. Naise sõnul tarvitas ta ravimit viimati mullu septembris. Samas on meldooniumi tootja öelnud, et aine jälgi võib inimese kehast leida mitu kuud pärast tarvitamist. 

23aastane sportlane oli valmis tänavu võistlema sise-MMil, mis peeti USAs Portlandis, ent ei saanud positiivse proovi tõttu võistelda. "Gabriela oli valmis maailmameistriks saama, kuid otsustasime, et võistlemine poleks mõistlik, sest saime positiivsest proovist teada mitu päeva enne MMi," ütles Petrova treener Atanas Atanasov.

Mullu detsembris Bulgaaria aasta sportlaseks nimetatud naine loodab, et ei pea positiivsest proovist hoolimata võistluskaristust kandma. Samuti loodab ta võistelda Rio mängudel.

"Usun, et tõde tuleb päevavalgele. See lihtsalt ei kõla loogilisena, et 150 sportlast on olümpia-aastal keelatud ainet tarvitanud," lõpetas Petrova.