Zlatan Ibrahimovic.Foto: TT NEWS AGENCY
Jalgpall
29. märts 2016, 15:25

5 VUTIÄSSA | Kõige paremad jalgpallurid, kelle eest suvel üleminekutasu maksta ei tule (2)

Jalgpallimaailmas on kord juba nii, et kui mängija leping klubiga lõpeb, võib pallur ilma üleminekutasuta siirduda teise tiimi juurde. Õhtuleht on kokku kogunud viis sellist mängijat, kes käimasoleva hooaja lõpus tasuta klubi saavad vahetada.

1. Zlatan Ibrahimovic

34aastane rootslasest ründelegend teenib hetkel leiba Pariisi Saint-Germainis, kuid on öelnud, et Prantsusmaa tippklubiga tema lepingut ei pikenda. Ibrahimovic on lisaks rääkinud Inglismaa meistrisarja klubide huvist tema vastu.

Ehkki Ibrahimovic PSG jätab, on ta Prantsusmaal olnud üliedukas. Malmös sündinu on klubi ajaloo parim väravakütt ning on satsiga võitnud neli Prantsusmaa liiga tiitlit, kolm superkarikat, kaks liigakarikat ning ühed karikavõistlused. Vanusest hoolimata on Ibra kahtlemata kuum kaup!

Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT NEWS AGENCY

2. Gregory van der Wiel

Ibrahimovici klubikaaslane PSGs on tipp-paremkaitsja, ent pole Pariisis just üleliia mänguaega teeninud. Hollandlane on kõikide sarjade peale kokku teinud kaasa vaid 21 kohtumises.

Et häid äärekaitsjaid on raske leida, peaks van der Wiel Euroopa tippklubidele olema selgeks sihtmärgiks. Ning kuna 28aastane Amsterdamis sündinu on PSGs rahulolematu, peaks tema meelitamine seda lihtsam olema.

Gregory van der Wiel. Foto: JACQUES DEMARTHON

3. Steve Mandanda

Järgmine mängija Prantsusmaa kõrgliigast, kuid seekord Marseille Olympique'ist. Kongos sündinud, ent Prantsusmaad esindav väravavaht on pikalt olnud tippklubide radaril, kuid seni pole Ligue 1 pikaaegne esikiiper hüpet tõelisesse tippliigasse teinud.

Samas ei tohiks Mandandal kosilastest puudust olla. Samas pole 100% kindel, et 31aastane puurilukk Marseille'ist lahkuda tahab, sest ta on klubi kapten ning fännide seas väga kõrgelt hinnatud. Samasugust staatust võib välismaal olla palju raskem saavutada.

Steve Mandanda (vasakul). Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA

4. Andrija Zivkovic

Kui Ibrahimovic, van der Wiel ja Mandanda on kõik jalgpallurite parimates aastates, siis paremäär Zivkovic on alles 19 ning tema karjääri tipp on alles ees ootamas.

Kodumaal Belgradi Partizanis palliv Zivkovic näitas käimasoleval hooajal oma oskuseid ka Euroopa liigas. Kusjuures, Partizan jagas alagruppi Ragnar Klavani leivaisa Augsburgiga.

Mullu koos kaasmaalastega U20 MMi võitnud Zivkovic on koduliigas löönud 15 mängus seitse väravat. Euroopa liigas oli tema saldo aga muljetavaldavam: neli tabamust viies kohtumises, Augsburgi vastu lõi ta kaks kolli.

Zivkovici suurimateks trumpideks on kiirus, tugev ning täpne löök ja suurepärane tehnika. Temast tunnevad huvi nii Inglismaa kui Hispaania meistrisarja klubid.

Andrija Zivkovic (punases). Foto: Marty Melville

5. Sofiane Feghouli

26aastane Valencia ääremängija on tänavu olnud meeskonna üks põhijõude. Jalgpallisimulaatori Football Manageri sõbrad teavad Feghoulit kui mängijat, keda peeti viis-kuus aastat tagasi supertalendiks

Ehkki alžeerlase tiivad pole teda staaristaatusesse veel kandnud, võivad tema fantastiline kiirus ja korralik sööduoskus seda teha. Nimelt pole jalgpallimaailmas palju mängijaid, kes oleksid Feghoulist väledamad.

Väidetavalt on Prantsusmaal sündinud põhja-aafriklasest huvitatud Albionimaa suured Manchester United ja Liverpool.

Sofiane Feghouli. Foto: FAROUK BATICHE