Reinar Hallik viskas teise veerandi alguses viie minutiga 9 punkti ja tõmbas Rocki käima, kokku kogus ta 14 punkti.Foto: Aldo Luud
Korvpall
29. märts 2016, 20:51

Täiendatud asjaosaliste kommentaaridega!

7 VÕTIT | Tartu Rock alustas Balti liiga finaali magusa võiduga - mis aitas Šiauliaist jagu saada? (1)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond pidas kodusaalis Balti liiga esimese finaalmängu ja saavutas "teise poolaja" eel 81:74 eduseisu. Teeme kokkuvõtte olulisimast!

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Rocki lühike, kuid tõhus lõpuspurt! Mäng oli algusest lõpuni tasavägine. Korra sai üks pool vahe 7 ja hiljem teine 9 punktile, kuid need "anomaaliad" likvideeriti kiirelt. Poolteist minutit enne lõppu juhtis Rock 75:74. Siis tabas Hallik kolmese, Dorbek lisas vabaviske ja Kurbas 1,8 sekundit enne lõppu ründelauast kahese.

2. Kas finaalipingega saadi hakkama?

Saadi küll. On täiesti loomulik, et finaalmäng ongi tavakohtumistest rabedam. Seda arvestades sai Rock pingest küllalt kiirelt üle. Esimene veerandaeg kujunes vastasega kohanemiseks ja enda otsimiseks, teisel perioodil visati juba eeskujulikud 24 punkti. Ning võitluslik teine poolaeg lõpetati positiivsel lainel.

Võitlus korvi all

3. Millised on võimalused kordusmänguks?

Kui arvestada poolfinaali, kus Rock alustas koduse 4-punktilise võiduga Valmiera üle ja võõrsil jäi peale 7ga, on selge, et ka nüüd seisab veel kõik ees ja kummalgi pole midagi kadunud. Kuid Leedus läheb raskeks, see on selge – Šiauliais on ka mitu korda suurem saal kui Valmieras ja kui tuleb täismaja, tähendab see võõrustajatele kõva tuge. Rock ootab mõistagi mitut bussitäit enda fänne kaasa elama!

4 Kes oli platsi parim mängija?

Janar Talts. Platsi kogenuim mängija näitas võitluslikkusega kõigile eeskuju, juhendas kaaslasi ja pani ka oma kogemused maksma. Ta viskas peaaegu eksimatult ja oli juba kolmanda veerandi keskpaigaks kogunud 16 punkti (lõpuks 22). Väljaku teises otsas hoidis ta vastase seni suurima korviküti David Dudzinski 8 punkti peal - lisaks jäi too ka vigadega jänni.

Janar Talts löögihoos Foto: Aldo Luud

5. Mida tuleks Rockil edasist silmas pidades parandada?

Brian Harper terveks teha. Leida kasvõi mõni imeravija, kes ameeriklasest korvialuse jõu nädalaga jalgele paneks. Talts näitas oma parimat taset, Petrukonis püüdis ja Hallik oli oma mänguaja jooksul efektiivne, aga Harperi lisakäik kuluks teises finaalmängus marjaks ära. Mängulises plaanis oli teise poolaja alguse lauavõitlus kohutav – vastane võib pikem ja jõulisem olla, kuid blokeerida on ju võimalik!

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Rocki peatreener Gert Kullamäe: "Asjad enam-vähem toimisid. Alati saab paremini, kuid vastase poolt polnud suuri üllatusi. Enne mängu kartsin, et hakatakse korvi alla Mareile palli suruma ja nii ka läks. Vastase 15 ründelauda on palju, mängupildi järgi tundus, et nad said rohkemgi. Kokkuvõttes peame +7 punktiga rahul olema, võistluse formaadi tõttu - teine poolaeg seisab ees - ei saa õigest võidust rääkida. Talts ja Kurbas olid tublid, Sokk samuti, ehkki ta punkte väga ei teinud. Meil jäi ka varu - Petrukonis oli rünnakul ebakindel ning Dorbekul polnud parim päev. Kordusmängus tulevad väga pikad ja rasked 40 minutit ning ei taha ära sõnada, aga loodetavasti saame ka seal hakkama."

Janar Talts: "Kui võrrelda poolfinaaliga, siis Valmiera polnud korvi all nii tugev, kuid neil oli ühtlasem võistkond. Šiauliai kaitse on teistsugune, selle vastu sai hea võistkondliku rünnaku ja õigeaegsete söötudega. Enam-vähem võime rahul olla - punkt-punkti mäng kulges lõpuni, aga hea, et saime viimase poolteise minutiga väikese vahe sisse."

Šiauliai peatreener Gediminas Petrauskas: "Õnnitlused Tartu meeskonnale. Saalis oli väga hea atmosfäär. Me ei teinud alati parimaid otsuseid ja sealt see vahe sisse tuli. 7 punkti on kodus võimalik tagasi mängida, tuleb põnev heitlus. Kuid meil seisab pühapäeval veel ees Leedu liiga mäng - kodune liiga on meile samuti väga tähtis - ning sealt jääb Rockiga peetavaks kordusmänguks taastumiseks ainult kolm päeva."

7. Mis saab edasi?

Rocki ootab neljapäeval Eesti meistriliiga põhiturniiri mäng, kui minnakse külla BC Kalev/Cramole. Tegemist on tähtsusetu kohtumisega, sest on juba ammu selge, et üks lõpetab teise ja teine esimese kohaga. Balti liiga finaali otsustav vaatus toimub kolmapäeval, 6. aprillil Šiauliais. Leedu klubi võõrustab vahepeal, pühapäeval koduliigas Kedainiai Nevežist.