Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.Foto: Aldo Luud
Käsipall
31. märts 2016, 17:28

Serviti peatreener Musting: Balti liiga finaalturniiriks saab laatsaret terveks (3)

Valitsev Eesti käsipallimeister Põlva Serviti tagas tänu eilsele 32:24 võidule HC Kehra üle meistrivõistluste põhiturniiri võidu ja asub nüüd valmistuma koduseks Balti liiga finaalturniiriks, mis mängitakse 16. ja 17. aprillil Põlvas.

Kui veel nädal aega tagasi oli Servitil vigastustega tohutud probleemid, siis nüüd on peatreener Kalmer Musting juba palju positiivsem – põhijõud peaksid paari erandiga rivis olema.

"Hooaeg on lõppenud Tõnu Jõksi jaoks ja ilmselt ei kasuta me ka Carl-Eric Uibot. Ülejäänud mehed peaksid terveks saama. Ardo Puna, kes on hädas lihasega, paraneb. Nagu ka väikesel operatsioonil käinud Roman Aizatullov. Andrei Ternovõi oli juba kolmapäeval Kehra vastu valmis sekkuma, aga polnud tarvidust riskida. Ülejäänud oleme üles upitanud, kuigi mingi häda on küljes kõigil," kirjeldas Musting olukorda.

Balti turniiri poolfinaalis on Serviti vastaseks Valgevene tippklubi Minski SKA (teises paaris kohtuvad Riihimäki Cocks ja Kaunase Granitas), kelle ridadesse kuulub mitmeid mulluse U20 MMil 6. koha saavutanud Valgevene noortekoondislasi. Minski meeskonda juhendab 1988 Nõukogude Liidu ja 1992 SRÜ meeskonna peatreenerina olümpiavõiduni viinud Spartak Mironovitš.

"Meie eesmärk on võita medal ja poolfinaalis SKAle vastu hakata. Õnneks võitsime meistrivõistluste põhiturniiri ja vältisime seeläbi poolfinaali Viljandi või Kehraga. Viimsi on neist ikkagi grammikese nõrgem ning nüüd pole mõni päev hiljem algav poolfinaalseeria sedavõrd tugevalt mõtetes," sõnas Musting.