Davis Bertans võitu tähistamasFoto: ANDER GILLENEA
Korvpall
2. aprill 2016, 10:20

VIDEO | Lätlase viimase hetke kolmene alistas Madridi Reali

Eile õhtul mängiti korvpalli Euroliigas tõeline thriller kahe Hispaania suurklubi vahel, kui Kristjan Kanguri endine koduklubi Laboral Kutxa võõrustas Madridi Reali. Tänu lätlase Davis Bertansi kolmesele 2,3 sekundit enne lõppu sai võidu Laboral. 

F-alagrupimäng Laborali koduväljakul ei alanud kuigi positiivselt Kutxale, sest teisel veerandil oldi vahepeal taga 15 punktiga 11:26. Poolajaks suudeti vahe vähendada kümnele, 36:46, ning pärast kolmandat perioodi oli seis viigis 67:67. 

Kodumeeskond läks omakorda neljandal veerandil juhtima 75:69, kuid Real tabas kuus kolmest ning läksid omakorda juhtima viiega, kui mängida jäi natukene alla kahe minuti. 

Siiski võitlesid Laborali mehed tagasi ning tagasituleku lõpetas võiduga lätlase Davis Bertansi imeline kolmene, mis tabas 2,3 sekundit enne kohtumise lõppu. 

Võiduga kindlustas Laboral (9-4) endale ka koduväljakueelise ning jätsid endale võimaluse võita alagrupp, aga seda juhul, kui Moskva CSKA kaotab. 

Madridi Reali olukord on palju raskem. Neil on kuus võitu ja seitse kaotust ning vajavad järgmine nädal kodus võitu Moskva Himki vastu. Juhul, kui on võidukad ka Laboral, Pireuse Olympiacos ja Kaunase Zalgiris, siis Real jääb ikkagi edasisest võistlusest välja. 

E-alagrupis oli kaks kohtumist. Istanbuli Fenerbache alistas Istanbuli Anadolu Efesi 90:86 ning Ateena Panathinaikos oli 86:70 üle Zagrebi Cedevitast. 

Ühtlasi sai E-alagrupis selgeks ka neli edasipääsejat - Fenerbahce, Krasnodari Lokomotiv-Kuban, Ateena Panathinaikosel ja Crvena Zvezda. 

Tabeliseisud: