Lewis Hamilton on üks paljudest, kes on kiiremate ja laiemate vormelite vastuFoto: HAMAD I MOHAMMED
Vormel 1
2. aprill 2016, 10:49

F1 tiimid ei taha järgmine hooaeg kiiremaid vormeleid

Algselt välja töötatud plaani järgi peaks järgmine hooaeg nägema vormel 1 sarjas kiiremaid sõidukeid, kuid kaheksa tiimi üheteistkümnest on selle vastu. 

30. aprill on tähtaeg, milleks peavad olema järgmise aasta vormelite regulatsioonid paigas, mis algselt nägid ette laiemaid vormeleid koos suuremate tiibade ja difuusoriga. Muudatused peaksid parandama ringiaegu paari sekundi jagu. 

Neli nädalat enne viimast tähaega on paljude tiimide seas kahtlusi. Üheks põhjuseks on rehvitootja Pirelli tuuletunneli testideks mõeldud rehvide hilinemine. Lisaks pole neil 2017. aastaks ja edasiseks sõlmitud veel ametlikku lepingut. 

Teised tiimid nagu näiteks Mercedes, Williams ja Force India jagavad valitseva maailmameistri Lewis Hamiltoni arvamust, et kiiremad vormelid suurema survejõuga pole vastus F1 probleemidele. 

Anonüümseks soovinud allikas sõnas ajakirjale Auto Motor und Sport, et laiemaid vormeleid ei saa muuta kitsamaks. "Nendest pole tagasiteed nagu on näiteks praegusest kvalifikatsiooniformaadist." 

Kolm tiimi, kes on muudatuste poolt on McLaren, Red Bull ja Toro Rosso. McLaren on juba välja töötanud järgmise aasta vormeli kontseptsiooni ning Red Bulli bossile Adrian Newey'le meeldivad uued aerodünaamika reeglid. 

Enamuse vastuseisust hoolimata võib Bernie Ecclestone ja FIA saada oma tahtmise. "Kuna nemad kuuluvad strateegia gruppi, võivad muutused ikka läbi minna," sõnas Mercedese boss Toto Wolff.