Louis van GaalFoto: Jason Cairnduff
Jalgpall
2. aprill 2016, 11:19

Louis van Gaal: mängijad peavad endale otsa vaatama, mitte mind süüdistama

Ligi 75 miljoni euro eest Manchester United'isse ostetud Angel di Maria kritiseeris klubi peatreenerit Louis van Gaali, kes tulistas tagasi ja ütles, et mängijad peavad olema enesekriitilised. 

Di Maria läks suvel üle Paris SaintGermaini pärast pettumust valmistavat hooaega United'is, mille ajal ta lõi kõigest neli väravat 32 mängu jooksul. Hiljuti antud intervjuus BBC-le süüdistas argentiinlane oma ebaedus Manchesteri peatreenerit. 

"Ma alustasin ühte mängu ühel positsioonil, kuid järgmine kohtumine olin hoopis teises kohas," ütles Di Maria. "Ma lõin väravaid ainult ühel positsioonil mängides, aga peatreener nihutas mind järgmiseks mänguks teise kohta.

Van Gaal ei aidanud mul sisse elada. See on peatreeneri teha kus ja kuidas keegi peaks mängima, aga ma usun ka, et mängija peaks kohanema ning tal peab olema mugav."

Hollandlasest peatreener, kes arvatavasti saab pärast praegust hooaega sule sappa, soovitab di Marial endale otsa vaadata, mitte teda süüdistada. 

"See on alati peatreeneri süü, kui mängija ei esine hästi," sõnas van Gaal. "Ma pole kunagi näinud mängijat, kes on endale otsa vaadanud, hinnanud oma taset ning mitte süüdistanud peatreenerit.

Di Maria on üks väga paljudest mängijatest, kellel puudub enesekriitilisus. Kahjuks on see minu kui peatreeneri elu ning see jääb alatiseks selliseks." 

Angel Di Maria tundub olema palju õnnelikum Pariisis. "Ma tahtsin mitte ainult hästi mängida, aga ka võita. Siin ma teen seda ja ma olen väga tänulik peatreenerile Laurent Blanc, kes aitas mul kohaneda. 

Algusest peale oli kindel, mis positsioonil ta soovib mind näha ja ta pole kordagi oma meelt muutnud. Ma olen siin õnnelik, mida ma Manchester United'is polnud."