Eelmine El Clasico said rõõmustada Barcelona mängijad. Mis juhtub täna?Foto: JAVIER SORIANO
Jalgpall
2. aprill 2016, 15:22

Täna kahe Hispaania suure vastasseis ehk El Clasico - FC Barcelona vs Madridi Real (2)

Tänase päeva suurim spordisündmus on Hispaania jalgpalliliiga kahe suure vastasseis - FC Barcelona vs Madridi Real ehk lihtsamini öelduna - El Clasico

Kohtumine saab olema emotsionaaalne nii Barcelona toetajatele kui ka mängijatele. Laupäeval on Barcelona esimene mäng pärast nende tiimi legendi Johan Cruyffi surma. Katalaani klubi jalgpallurid kannavad erilisi särke, kuhu peale on kirjutatud "Aitäh, Johan."

Lisaks sellele jagab klubi 90 000 fännile plakatid, mis kõik kokku moodustavad suure sõnumi "Thank you, Johan" ehk "Aitäh Johan."

Selle kõige taustal mängitakse ka jalgpalli. Selle hooaja esimeses El Clasicos sai võõral väljakul suure 4:0 võidu Barcelona. Madridi Realil on kindlasti soov neile kätte maksta.

"Jalgpallis on sul alati võimalus võtta revanš," ütles Reali kaitsja Sergio Ramos. "Kättemaksu teeks magusamaks see, et nüüd toimub mäng Barcelona kodustaadionil."

Kerge ülesanne see ei ole. Viimati kaotas katalaanide klubi Camp Nou'l El Clasicos 26. veebruaril 2013. aastal Copa del Rey poolfinaalis ehk üle kolme aasta tagasi. 

Teiseks teeb Reali võitmise raskeks Barcelona suurepärane vorm kodustaadionil. Viimane kaotus, mida Barcelona fännid Camp Nou'l nägid, oli eelmise aasta 21. veebruaril ehk üle 13 kuu tagasi. 

Mis kõige muljetavaldavam - Barcelona pole kaotanud 39 järjestikuses mängus, sh 23 Hispaania liiga kohtumises. 

Siiski tegi Barcelona viimases liiga mängus 2:2 viigi Villarealiga, kuid enne seda oli võidetud 12 kohtumist järjest. Samas on Madridi Real võitnud neli kohtumist järjest ning tundub, et vorm on läinud iga mänguga aina paremaks. 

Barcelona peatreenerile Luis Enriquele on tegu neljanda El Clasicoga peatreeneri toolil, senimaani on tal kirjas kaks võitu ja üks kaotus. Zinedine Zidane on esimest korda peatreener El Clasicol, sest novembris oli Reali loots veel Rafael Benitez. 

Siiski on kaks meest läinud vastamisi mitmeid kordi mängijatena. Kõige meeldejäävam olukord juhtus 2003. aasta El Clasicol, kui Enrique ja Zidane oleksid läinud äärepealt kaklema. 

Luis Enrique tõdes, et tema tiim soovib iga hinna eest võita. "Läheme mängima liidritena ja suurendama oma eduseisu. Hoolimata kui kaugel on Madridi Real tabelis, on tegu kahe parema klubiga maailmas.  Ma ootan tuliseid fänne, sest meile tuleb vastu suurim ja kõige igipõlisem rivaal. Ma tean, et minu mängijad on hullud võitmise järele."

Zidane oli eilsel pressikonverentsil mõnevõrra rahulikum. "Mul ei tule unega probleeme.  See on jalgpallimäng ning ma kavatsen seda nautida. Ma olen täiesti rahulik."

Madridi Real peab võitma, kui nad tahavad veel omada mingeidki tiitlivõimalusi. Praegu juhib Hispaania liigat Barcelona 76 punktiga 30 mängust. Real on kolmas 66 punktiga, nende vahel Madridi Atletico 67 silmaga. 

Kui Real peaks kaotama või isegi kõigest ühe viigipunkti saama, muutub liiga võitmine pea võimatuks. Barcelonal on aga lihtne - kui võidavad, on nad väga suure tõenäosusega teist hooaega järjest LA Liga meistrid. 

Vigastustest ei ole prii kumbki meeskond. Madridi Realil on puudu Raphael Varane, Barcelona on hooaja lõpuni ilma kaitsjast Jeremy Mathieust. 

Õhtul näeb, kas tunded kahe peatreeneri vahel on soojenenud ning kas sisuline võitmise kohustus tekitab Reali mängijatele ekstra närve. 

Kohtumine algab Camp Nou'l eesti aja järgi 21:30.