FIA president Jean TodtFoto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
2. aprill 2016, 18:19

NÜÜD VÕI MITTE KUNAGI! F1 kvalifikatsiooni tulevik selgub pühapäeval

Vormel 1 ülejäänud hooaja kvalifikatsiooniformaat selgub pühapäeval, kui enne võidusõitu peetakse koosolek sarja oluliste asjapooltega. 

Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt ütles, et tema pakkus välja pühapäeva hommikuse koosoleku. "Homme hommikul on meil parem arusaam pärast laupäevast kvalifikatsiooni. Koosolekul on kohal kõik tiimid, reklaamide omanikud ning Pirelli esindaja."

Todti nägemuse järgi saaks esimest kahte vooru optimeerida, kuigi kõige suurem probleem on viimase vooruga. "Meil on palju võimalusi, kuidas muuta viimane voor põnevamaks. Üheks mõte on anda tiimidele üks lisa rehvide komplekt. See peaks kindlasti muutma šõu huvitavamaks.

Teine variant on panna autod kordamööda sõitma. Võtaksime kaheksa kõige kiiremat autot ning esimesena läheb rajale kaheksandal kohal olev auto. Siis, kui ta on lõpetamas oma kiiret ringi, läheks rajale seitsmendal positsioonil olev vormel. Niimoodi on alati vähemalt üks auto rajal ning võime saada üllatuslikud tulemused."

Todti arvates pidi andma rohkem aega uuele formaadile. "Tänapäeva maailmas on nii palju ülereageerimist. Inimestele peab andma võimaluse kohanema ning harjuma. Ma tunnen, et on vajalik anda uuele formaadile veel üks võimalus.