Kuidas saada rikkaks?Foto: STANISLAV MOSHKOV
Käsipall
4. aprill 2016, 14:43

Käsipallurite dilemma rikkaks saada – panustada tööle või rahakale naisele?

Maailmas on palju saladusi, kuid fakti, et Eestis palli mängides väga rikkaks ei saa, teavad vist kõik. Kuid kes ei tahaks kihutada uhke sportautoga, elada mõnusas majas ja nautida elu hüvesid? Nii uuris Eesti käsipalliliit Eesti liigas mängivatelt käsipalluritelt, mis on nende rikkaks saamise valem? Üldiselt jagunevad noormehed kaheks - üks sats on veendunud, et rikkaks saab vaid raske tööga, teine aga püüab erinevaid trikke ja nippe välja mõelda. Tegelikult on ka veel kolmas punt, nemad nimelt keelduvad oma edu valemit avaldamast.

"Mina seda valemit küll teistele ei ütle," kuulutab Kehra Pulp&Paperi mängija Kaupo Liiva. "Miks te arvate, et keegi oma rikkaks saamise mõtte teile edasi annab,“ küsib hämmeldunud SK Tapa väravavaht Margus Õun. Mine sa nüüd võta kinni, kas Kaupo ja Margus on juba rikkad ja ei taha seda tervele ilmale kuulutada või nad blufivad ja püüavad teada saada, mida teised arvavad.

Tõsised Eesti mehed ehk tööle panustajad on näiteks Viljandi pallur Sten Maasalu, HC Tallasse Enrico Anton ja SK Tapa mees Rait Ageni. Anton on seejuures veendunud, et suurelt tuleb ka unistada, ei piisa vaid tööst. Viimsi/Tööriistamarketi mängija Aleksander Oganezov lisab, et kui midagi üldse teha, siis kirega. „Seda printsiipi rakendades saadab edu ükskõik mis valdkonnas. Point ei ole raha taga ajada, point on olla edukas. Küll see raha ka nii minuni jõuab,“ kinnitab ta veendunult.

Audentese mängija Jesper Bramanis aga arvab, et liigselt kekutada oma teadmistega ei tohiks. „Alati ei pea teistele näitama, kui palju sa tead või kui hea sa oled. Välja arvatud muidugi juhul, kui pead kirjutama kontrolltööd,“ lisab ta. Aga häid mõtteid on teisigi – Audenteses ja Viljandis mängiv Karl Toom näeb edu võtit kinnisvara ostus, Viimsi mees Risto Kütt nutikuses ja Viljandi Peeter Parik Forexi turgudel.

Kui aga nutikus ja töö kohe üldse eesmärgile lähemale ei vii, ei tasu pead longu lasta – Audentese Andreas Suviste panustab siis lotovõidule ja Viljandi Alex Toom rikkale abikaasale.