LEKKINUD PABERITEGA JAMAS: Lionel Messi, Nick Faldo, Ivan Zamorano, Gabriel Heinze, Michel Platini ja Jerome Valcke Foto: -
Jalgpall
4. aprill 2016, 17:01

Panama lekkedokumendid kiskusid skandaali ka maailma parima jalgpalluri!

Suur andmeleke Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca mõjutab ka Barcelona superstaari Lionel Messit ning paljusid teisi jalgpallistaare, vahendab Daily Mail. 

Hiljuti lekkisid advokaadibüroost salajased dokumendid, millest selgub, kuidas ettevõtted ja rikkurid, seal hulgas mitmed riigipead ja tuntud poliitikud varjavad oma varasid maksuparadiisides.

Kui Messi peab lähiajal astuma Hispaania kohtu ette maksudest kõrvalehoidmises, sest tema turundusõiguseid müüdi isa ja agendi poolt omal ajal Belize ja Uruguay firmade kaudu ning välditi maksude maksmist Hispaanias, siis nüüd on asi võtnud veelgi segasema pöörde.

Messi on mitu korda kohtus tunnistusi jagamas käinud Foto: LLUIS GENE

Väidetavalt on lekkinud Panama andmetest ka tõendid, mis puudutavad Messile ja ta isale kuuluvat firmat Mega Star Enterprises, mille tegemisi Hispaania kohtuhagis mainitud pole. Mossack Fonseca teenuseid kasutasid Messid reklaamiraha säilitamise nimel.

Lisaks lekkisid avalikkuse ette teiste sporditegelaste dokumendid. Näiteks pöördus UEFA president, praegu tegutsemiskeelu all olev Michel Platini firma poole, et teda abistataks Panamal 2007. aastal loodud allhankefirmaga tegutsemisel. 

Michel Platinil on jälle jama kaelas Foto: DENIS BALIBOUSE

Leicester City ründaja Leonardo Ulloa kasutas advokaadifirmat 2008. aastal Argentiinas mängides.

Manchester Unitedis pallinud Gabriel Heinze avas maksuparadiisina tuntud Briti Neitsisaartel 2005. aastal firma, kui allkirjastas miljon dollarit väärt jalatsilepingu Pumaga. Endine Madridi Reali staar Ivan Zamorano omas Briti Neitsisaartel samuti oma firmat.