Jalgpallurid olid täna Sillamäel kui tõelised siilid udus - väga kaugele silm ei seletanud.Foto: Laura Oks
Jalgpall
4. aprill 2016, 20:51

7 VÕTIT | Loid algus maksis Infonetile kaks punkti, Sillamäe Kalev - Infonet 2:2

Jalgpalli meistriliiga liider Infonet külastas 6. voorus Ida-Virumaad ning pidi Sillamäe Kalevi vastu leppima 2:2 viigiga (45. Aleksandr Pavin, 50. Deniss Malov - 60. Eduard Golovljov, 69. Jevgeni Harin). Õhtuleht võtab mängu kokku läbi seitsme võtmemomendi.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Vahetused. Infonet oli avapoolajal liidrile ebaomaselt loid, ideetu ja kiretu. Oma meeste poolt kurjaks aetud peatreener Aleksandr Puštov tõi 63. minutiks platsile kolm paari värskeid jalgu (46. Eduard Golovjov, 58. Roman Sobtšenko, 63. Juri Jevdokimov), mis kajastusid kohe mängupildis ja pisut hiljem ka tablool.

Viigivärava sepistanud duo Dmitri Kruglov - Jevgeni Harin üksteise embuses. Foto: Laura Oks

Senistes mängudes pea olematut rolli kandnud meestega kaasnes positiivne sportlik viha ning nälg, mis kandus üle kogu satsi esitusse. Kaitsesse surutud Sillamäe aga üha väsis ning nende teise kolmveerandtunni ainsaks helgeks hetkeks jäigi Deniss Malovi õnnelik (rikošetiga) karistuslöök, mis tõi tabloole numbrid 2:0. Avapoolaja eest väärib Sillamäe aga kindlasti kiitust.

2. Miks peab Infonet rahule jääma Ghana keskkaitsja Ofosu Appiahi palkamisega?

Sest eksootilist päritolu (loe: Lõuna-Ameerika ja Aafrika) mängumeeste palkamisega kaasneb alati väike lotoefekt. Infoneti spordidirektor Dmitri Skiperski tunnistas Linnalehele, et klubi postkasti potsatas talvel sadu pakkumisi, millest tuli asisemad välja sõeluda.

Senise kuue vooru põhjal võib öelda, et 26aastane ghanalane jäi õigustatult sõelale. Ta on atleetlik, väga kõva õhuvõitleja ning suudab moodsale keskkaitsjale kohaselt ka jalaga viisakalt palli mängida. Boonusena on ta juba kirja saanud kolm väravat, millega on meeskonna resultatiivseim väravakütt. Ja seda kõike tema kodumaale mitteomaseid ilmaolusid trotsides. Ootan huviga, mida ta suvel suudab.

3. Kuidas olid lood Mihhail Starodubtsevi enesekindlusega?

Ei saa kurta. Mäletatavasti vahetas Deniss Ugarov oma väravavahi eelmises voorus Tartu Tammeka vastu 72. minutil välja, et säästa mehe vaimu (Sillamäe oli jäänud üheksakesi ning tartlased juba neile kolm tükki kotti löönud). Oli see Ugarovi hea lüke või miski muu, aga Starodubtsev tegutses täna tugevasti nähtavust häirinud (kohtunikud asendasid ühel hetkel valge palli kollasega) paksust uduloorist hoolimata täiesti viisakalt. Tema arvele kumbki Infoneti värav ei jää ega enesekindlust ilmselt ei rusu.

Pall on kindlalt Mihhail Starodubtsevi haardes. Foto: Laura Oks

4. Kes oli platsi parim mees?

Maksim Lipin. Enne tänast nelja väravasööduga vastavat edetabelit juhtinud endine infonetlane tekitas vasakul äärel korduvalt paremkaitsja Aleksandr Volodinile peavalu ja jagas trahvikasti häid palle. Tema karistuslöögist sündis ka Aleksandr Savini värav. Tõsi, teisel poolajal pidi ta ühes meeskonnakaaslastega enamasti pallita rassima. Ent poolkaitsja kinnitas taas, et tema on tänavu üks sadamalinlaste võtmemängijaid.

5. Mida peaksid Sillamäe ja Infonet edasist silmas pidades parandama?

Sillamäe – vastupidavust, tahaks öelda. Tegelikult on asi Sillamäe olematus varumeestepingis, mis ei jäta peatreener Deniss Ugarovile väga palju käike värskete jalgade toomiseks. Eriti täna, mil kaks põhimeest kandsid mängukeeldu.

Infonet – keskvälja. Kuigi koondise raudvara Aleksandr Dmitrijevi ja samuti sinist särki kandnud Sergei Mošnikovi näol seal kvaliteeti jagub, pani Sillamäe keskvälja üpris korralikult lukku. See omakorda sundis Infonetti oma ründajaid ja ääri rohkem pikkade pallidega otsima, mis muutus kiiresti tuimaks ja ühekülgseks.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Sillamäe poolkaitsja Kassim Aidara:

Videointervjuu Kassim Aidaraga Video: Laura Oks

Infoneti vasakkaitsja Dmitri Kruglov: 

Videointervjuu Dmitri Krugloviga. Video: Laura Oks

7. Mis saab edasi?

Sillamäed ootab reedel Lillekülas nende hooaja esimene murumäng, vastaseks valitsev meister Flora ning teisipäeval mängivad nad kodus Euroopa liiga lootuseid silmas pidades ülitähtsa Evald Tipneri karikavõistluste veerandfinaali Nõmme Kaljuga. 

Infonet saab küll ühe päeva võrra rohkem toibuda, kuid neidki ootab Levadia näol hirmkõva vastane. Järgmisel laupäeval tutvustavad nad Lasnamäe võlu ja valu liiga uustulnukale Rakvere Tarvale. 

Premium liiga praegune tabeliseis.