ALISTATUD: Saja liigas kohtusid Rakvere ja Selver tänavu neljal korral ning mängudega 3:1 oli parem Virumaa klubi.Foto: Laura Oks
Võrkpall
5. aprill 2016, 06:00

Võrkpalliliiga poolfinaalide eel: Pärnu ilmselt finaalis, Selver ja Rakvere valmistuvad lahinguks

Täna pannakse pall mängu Eesti võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalides, kus ühes duellis on võitja ennustamine lihtne, aga teises kaardid segamini kui turakapakis.

Kolme võiduni mängitavad poolfinaalid saavad alguse kell 20.00, kui käesoleval hooajal juba nii Eesti karika kui Saja liiga meistritiitli võitnud Pärnu võõrustab TTÜd.

Tudengid pusisid end veerandfinaalis 2:1 mööda Tartust, ent seda meeskonnaga taasliitunud Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare toel. Nüüd on need mehed varbad tagasi liiva pistnud ja osalesid eile juba karjääri teisel MK-etapil Kataris, kus kvalifikatsiooni avaringis kaotati neljandana asetatud Norra paarile Kvamsdal-Sörum 0:2.

Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar on rannakarjääris seni saanud kahelt maailmakarikaetapilt kaks kaotust. Foto: Facebook

Pärnul on ainsa mängijana vigastuskurat kiusamas Hindrek Pulka, ent meeskonna liider saab vajadusel süstide abil mängida ning täisrivistuses meeskonnal ei tohiks olla suuremaid probleeme nõrgenenud TTÜ alistamisega. Finaalikoha võib tiitlikaitsja kindlustada juba pühapäevases kolmandas mängus.

Selveri kuupikkune mängupaus

Teises paaris, kus kohtuvad Tallinna Selver ning Rakvere, on edasipääseja ennustamine aga tõeliselt tänamatu töö. "See seeria võib lõppeda 3:0, 3:1 või 3:2," nendib virumaalaste peatreener Urmas Tali, et tegu on väga võrdsete meeskondadega ning määravaks saavad ilmselt mõne mängija õnnestumised tasavägistes geimilõppudes.

Või selle otsustava mehe puudumine. "Kolme võiduni seeria on ju pikk ja võib kesta peaaegu kaks nädalat. Faktoreid, mis mõjutavad, võib olla palju. Näiteks, kui mõni mängija peab vigastuse või siis viirushaiguse tõttu matše vahele jätma," rääkis Selveri loots Rainer Vassiljev, kelle meeskonda kimbutas viimane häda – nädal aega tagasi olid terved kuus mängijat, ent eilsest puudus haigusega kõigest üks põhimees. "Täpselt mis seis on ja kes saavad mängida, eks see selgub alles kolmapäeva hommikul."

Meeskondade viimases kohtumises oli põhjust rõõmustada Urmas Talil. Foto: Laura Oks

Klubid kohtusid omavahel viimati kuu aega tagasi Saja liiga veerandfinaalides, kui Rakvere oli põhiturniiril teisena lõpetanud tallinlastest kahes mängus parem 3:2 ja 3:1. Edasi on Selver teinud trenne ning pidanud treeningmatši nii Jelgava kui Pärnuga. Rakvere aga madistas Saja liiga kohamatšides ning koduse meistrisarja veerandfinaalis, kus Järvamaa alistus ootamatult raskelt 2:1.

"Meie seis pole pärast veerandfinaale hullemaks läinud, needsamad mehed on rivis ja oleme valmis. Väike mängunälg on juba sees, mis on hea," rääkis Tali. "Eks esimeses mängus saame suhteliselt kiirelt selgeks, et millega Selver need kuu aega tegelenud on," ennustas treener, et homne lahing ilusa mängu poolest ei hiilga. "Otsustavaks saab ilmselt teine mäng laupäeval Rakveres. Pärast seda näeb emba-kumba suunda seeria läheb ja kas on seis 2:0 või 1:1."