Nii mängitakse hokit NHLis. Heal juhul saab sügisest niisugust pilti näha ka Tallinnas.Foto: AFP / Scanpix
Jäähoki
4. aprill 2016, 22:41

Hokiklubi Ilves president usub KHLi koha saamisse: Tallinna linn annaks meile areeni tasuta (7)

Ehkki eile ilmusid Venemaa meedias teated, et Eesti hokiklubi Ilvest ei võeta järgmiseks hooajaks KHLi, lükkas klubi president Andrei Belmatš täna need ümber.

Belmatš rääkis Venemaa agentuurile TASS, et klubi saatis liigas osalemiseks esimesed dokumendid pärast seda, kui ta kohtus 8. detsembril KHLi asepresidendi Georgi Kobõljanskiga. "Sel kohtumisel mõistsid pooled teineteist täielikult. Kui meie vastuvõtmine poleks päevakorras olnud, poleks me dokumente esitanud. Lihtsalt niisama neid ei saadeta, nende alusel teeb KHL oma sisemist tööd. Kui miski neid ei rahulda, teeme dokumendid ümber, ja oleme seda teinud korduvalt," rääkis Belmatš.

"Samuti töötame tähtaegu silmas pidades, esitame liigas mängimise avalduse 30. aprilliks. KHL kontrollib seda ja saab 31. maiks klubidelt rahalised garantiid. Oleme paljude teiste tulevaks hooajaks rahalisi garantiisid esitavate klubidega täpselt ühes seisus."

Klubi presidendi sõnul on Tallinna võimud valmis KHLi pääsemise korral võtma rea kohustusi enda kanda. "Meie dokumendid on piisavalt tõsised. Areen antakse Ilvesele faktiliselt tasuta. Tehakse palju selleks, et Eestis saaks olla KHLi klubi. Selle maa rahvas tahab näha oma meeskonda KHLis. Ja Eestis on niisugusel tasemel mängude korraldamiseks olemas kõik tingiimused. Seda enam, et 40 prrotsenti Eesti elanikest on venelased," märkis Belmatš.

Ta rõhutas, et Ilves on iseseisvate Eesti äristruktuuride projekt ega küsi Venemaalt mingit rahalist tuge. "Kõik on kohaliku raha peal. Jah, see pole suur, kuid kõik tingimused järgmisel hoooajal täisväärtuslikuks osalemiseks on olemas. Ootame memorandumi allkirjastamist, mis lubaks vormistada liiga juhendi kohase avalduse."

KHLi ridadesse kuulub praegu kuus klubi väljastpoolt Venemaad: Riia ja Minski Dinamo, Astana Barõs, Helsingi Jokerit, Bratislava Slovan ja Zagrebi Medvešcak. Oodata on Hiina klubi liitumist.