Täna 40. sünnipäeva tähistav Indrek Tobreluts kaksikutega Foto: Anni Õnneleid
Talisport
5. aprill 2016, 12:45

Indrek Tobreluts: Björndalenilt võiks kõike kopeerida, aga kui muud tausta pole, ei ole sellest tolku! (1)

Täna oma 40. sünnipäeva tähistava endise laskesuusataja Indrek Tobrelutsu sõnul polnud kaks aastat vanema kolleegi Ole Einar Björndaleni jätkamine üllatus. Tänavu karjääri lõpetanud eestlase sõnul oli Björndaleni ainsaks küsimuseks motivatsioon.

„Füüsiliste võimete koha pealt pole 42-43 eriline vanus. Arenguhüpet Ole loomulikult ei tee, sellest on ta ise ka aru saanud, aga kuna ta parematel aastatel oli kõigist peajagu üle, siis praegu kannatab tal võidu peale sõita küll ja medali peale mängida. Vahet ei ole, kas medali võtab 20aastane või 40aastane. Tulebki tulemuste alusel seda asja teha ning kui ta koondises püsib, siis miks mitte jätkata,“ arvas Tobreluts.

Ole Einar Björndalen Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Eestlased on samuti norralastega aeg-ajalt koos treeninud ning Tobrelutsu sõnul kaheksakordne olümpiavõitja ja 44-kordne MM-medalist Björndalen ratast leiutanud pole.

„Mõnele on lihtsalt antud. Trennis ta imeasju küll ei teinud. Lihtsalt tulemus sõltub väga paljudest pisiasjadest. Kindlasti, kui Olel oleks Eesti kodakondsus, jäänuks paljud tiitlid saavutamata. See, mida Norra riik suudab teha, meie ei saa. Eestlane võib temalt kõike kopeerida, aga kui muud tausta pole, siis pole sellest tolku!“

Björndalen teatas tänasel pressikonverentsil ka seda, et saab oktoobris Valgevene laskesuusataja Darja Domratšovaga lapsevanemateks. Kuigi avalikkuse ees polnud paar varem oma suhet kinnitanud, teadis laskesuusaringkond neist juba pikemat aega.

Darja Domratšova Foto: OLYMPICS

„Ega nad põõsaste vahel ei käinud, jalutasid ikka väga avalikult koos, kuid seda kuulutama tõesti ei hakanud. Tore, et nad lapse saavad. Eks Olel oli motivatsioonis ka küsimus. Oleks abikaasa teisest valdkonnast, tõmbaks ta võib-olla spordi juurest ära. Aga arvata on, et Darja tahab tippsporti naasta ning mis sel isal ikka teha, läheb teeb ka paar tiiru!“ muigab kaksikuid kasvatav Tobreluts.