ANASTASSIA KOVALENKOFoto: STANISLAV MOSHKOV
Auto-Moto uudised
5. aprill 2016, 14:44

Anastassia Kovalenko oli Hispaanias viies: olen võimeline palju enamaks! (4)

Möödunud nädalavahetusel toimus Hispaanias Aragoni ringrajal Euroopa Juunioride karikasarja esimene etapp, kus Anastassia Kovalenko saavutas naiste arvestuses viienda koha. Kokku oli stardis seitse naist.

"Tegemist oli väga raske nädalavahetusega", kommenteeris Kovalenko. "Sel aastal polnud mul võimalik käia eelnevalt hoogu kogumas, mistõttu jäi kiirusest puudu ja ringiajad olid umbes 2 sekundit aeglasemad kui eelmisel aastal."

ANASTASSIA KOVALENKO Foto: PHILIPPE DAMIENS

"Arvasin küll, et võistluspäevaks saan hoo üles, kuid kahjuks jäi sellest väheseks. Kvalifikatsioonis oli mul samuti viies aeg, kuna minu parima ringi rikkus üks rajalt mahasõitja, kes sõitis ideaaltrajektooril ja takistas endast möödumist. Pärast kvalifikatsiooni olid minu ning kolmanda ja neljanda koha ringiaajad 0,6 sekundi sees, mistõttu võistlus tõotas tulla huvitav."

"Start natuke ebaõnnestus, kuid sõidu keskel püüdsin neljanda koha kinni ja samuti kolmas koht oli juba püütav. Kuna neljas koht võitles ühe meessõitjaga positsiooni pärast, siis oli neist võimatu mööduda ning sõitsime ratas rattas ja ootasin oma võimalust. Viimastel ringidel üritasin korduvalt, kuid kahjuks katsid nad kogu trajektoori ning finišis jäi meie vaheks ainult 0,1 sekund, kolmas koht oli 3 sekundit ees," sõnas ta.

ANASTASSIA KOVALENKO Foto: TIINA KÕRTSINI

"Kõige rohkem üllatas mind üks uus sarja naissõitjatest Nicole Lynch, kes ilmselgelt ei olnud suuteline adrenaliiniga toime tulema ning tekitas sõidu alguses ohtlikke olukordi, mistõttu olin korduvalt sunnitud valet trajektoori sõitma, et mitte sõitu kukkumisega lõpetada. See aga omakorda takistas eesõitjatele varem järgi jõudmast. Isiklikult ma ei ole oma sooritusega üldse rahul, kuna tean, et olen võimeline palju enamaks,"lisas Kovalenko.