FC Barcelona mõlemad väravad mängus Madridi Atleticoga lõi Luis Suarez, kes oleks aga pidanud esimesel poolajal Juanfrani jalaga löömise eest punase kaardi saama.Foto: Albert Gea
Meistrite liiga
6. aprill 2016, 09:56

STATISTIKAPOMM | Ports põnevaid fakte ja numbreid FC Barcelona ning Müncheni Bayerni võitude kohta

Jalgpalli Meistrite liigas alustati teisipäeval veerandfinaalidega, kui FC Barcelona alistas kodus 2:1 Madridi Atletico (63., 74. Luis Suarez - 25. Fernando Torres) ja Müncheni Bayern 1:0 Lissaboni Benfica (2. Arturo Vidal).

Barcelona - Atletico matš oli erakordne ka põhjusel, et Atletico juhtima viinud Torres eemaldati 10 minutit hiljem. Õhtuleht korjas mõlema mängu kohta kokku põnevad ja kõnekad statistikakillud:

FC BARCELONA - MADRIDI ATLETICO 2:1

8 korda on Madridi Atletico eurosarjas avamängu võõrsil 1:2 kaotanud ja seejärel ALATI edasi pääsenud.

49,6% puhkudest pääseb eurosarjas edasi meeskond, kes avamängu kodus 2:1 võidab. Seega statistika põhjal on Atletico (imepisike) favoriit.

13 korda on Atletico kõigis karikasarjades Barcelonale avamängu kaotanud ning seejärel mitte kordagi kokkuvõttes võidule tõusnud.

3 jalgpallurit on jõudnud Meistrite liigas 16 väravani vähemate mängudega kui Luis Suarez (23). Nendeks on Ruud van Nistelrooy (20), Roberto Soldado (20) ja Jari Litmanen (22).

Nõnda sündis Luis Suarezi eilne teine värav, mis oli tema karjääri 16. tabamus Meistrite liigas. Foto: Albert Gea

4 jalgpallurit on Meistrite liiga play-off'is saanud samas mängus kirja nii värava kui ka punase kaardi: Juninho Pernambucano 2009, Manduca 2012, Bastian Schweinsteiger 2014, Fernando Torres 2016.

30 punast kaarti on Meistrite liigas teeninud FC Barcelona vastased. Selle numbriga on Barcelona pika puuga antud arvestuse liider. Järgnevad Müncheni Bayern (20 punast kaarti vastastele), Londoni Arsenal (18), Madridi Real ja PSV Eindhoven (mõlemad 16), Manchester United, FC Porto, Lyoni Olympique ja Galatasaray (kõik 14).

11 väravat on Fernando Torres löönud mängudes FC Barcelonaga. Hispaanlane pole rohkem väravaid löönud mitte ühegi teise meeskonna vastu.

11 Meistrite liiga kodumängu järjest on FC Barcelona võitnud. Rekordit omab Manchester United 12 järjestikuse koduvõiduga (2006-08).

Madridi Atletico peatreener Diego Simeone ei kavatse kindlasti kaotuse tõttu püssi põõsasse visata. Kuni Torrese punase kaardini kontrollis Atletico mängu ning statistika viitab, et avamängu võõrsil 1:2 kaotamine pole midagi hullu. Foto: LLUIS GENE

MÜNCHENI BAYERN - LISSABONI BENFICA 1:0

10. värava Meistrite liigas lõi eile Arturo Vidal, millega tõusis võistluse kõigi aegade resultatiivseimaks tšiillaseks (Alexis Sanchezi arvel on 9, Marcelo Salasel ja Ivan Zamoranol 5 väravat).

110. sekundil sündinud Arturo Vidali värav on Bayerni jaoks Meistrite liiga play-off'is kiiruselt kolmas. Roy Makaay tabas 2007. aastal mängu 10. ja David Alaba 2013. aastal mängu 25. sekundil.

Müncheni Bayerni poolkaitsja Arturo Vidal lõi eile värava mängu 110. sekundil. Foto: CHRISTOF STACHE

200 väravat Meistrite liigas on löönud pärast eilset meeskonnad, mille peatreeneriks Pep Guardiola. Antud arvestuses edestavad Guardiolat Alex Ferguson (326), Arsene Wenger (270), Carlo Ancelotti (241) ja Jose Mourinho (234).

59,3% puhkudest pääseb eurosarjas edasi meeskond, kes avamängu kodus 1:0 võidab, mis teeb Bayernist kordusmängu eel Benfica vastu selge soosiku.

3 mängu järjest on Müncheni Bayern nüüd võitnud 1:0 (enne eilset alistati sama skooriga FC Köln ja Frankfurti Eintracht). Viimati juhtus see 2005. aasta septembris.

3 eelmist korda, kui Benfica eurosarjas avamängu võõrsil kaotas, pääsesid nad kokkuvõttes edasi.

Lissaboni Benfica lahkus Münchenist 0:1 kaotusega, aga olukord pole kordusmängu eel kaugeltki mitte lootusetu. Foto: MICHAEL DALDER