Neinar SeliFoto: RAIGO PAJULA
Olümpia
6. aprill 2016, 15:25

EOK presidendi ametist lahkuv Neinar Seli: loodan südamest, et Eesti spordi järelkasvu toetamine ei rauge (4)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) toetab järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ kaudu noori andekaid sportlasi 30 stipendiumiga kogusummas 56 500 euroga. Järelkasvutiimi liikmete treenerite toetuseks suunatakse koostöös Eesti Kultuurkapitaliga 29 000 eurot. Täna tutvustati Tallinna Teletornis Eesti Olümpiakomitee järelkasvutiimi „Märka järgnevat põlvkonda“ 2016. aasta koosseisu, kuhu kuuluvad 30 sportlast ja 29 treenerit 26 spordialalt. Aasta jooksul lisanduvad tiimi koosseisu veel sportlased kahelt pallimängualalt. EOK järelkasvuprojekti tänavusse põhikoosseisu valiti aastatel 1993-1996 sündinud sportlased, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel.
EOK   „Märka järgnevat põlvkonda“ järgmine koosseis Foto: RAIGO PAJULA

Projekti ellukutsuja, Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul on „Märka järgnevat põlvkonda“ järelkasvuprojekt oma vajalikkust tõestanud.

"Lisatoetusi on nelja aasta jooksul sportlastele projekti kaudu eraldatud kokku summas 279 500 eurot. Võimalus toetusele pretendeerida on kõigil noortel sportlastel, sõltumata spordialast. Märka järgnevat põlvkonda projekt on laiaulatusliku spektriga projekt, mis kaasab nii olümpia, kui ka mitteolümpiaalasid. Märkamata ei jäeta ka pallimängualasid, üliõpilas- ja kaitseväesporti, noori ja veelgi nooremaid talente,“ rääkis Seli.

Ta lisas: „On tõeliselt hea meel, et suur osa tiimi koosseisu kuulunud sportlastest on oma tulemusi jõudsalt parandanud ja juba nii mõnigi neist on jõudnud maailma absoluutsele tipptasemele.“

Lõpetuseks märkis Neinar Seli: „Loodan südamest, et Eesti spordi järelkasvu toetamine läbi „Märka järgnevat põlvkonda“ projekti ei rauge ja ka järgnevatel aastatel saavad lisatoetuse ja innustuse oma potentsiaali maksimaalselt realiseerida veel paljud Eesti noored sporditalendid.“.

Eesti tänane esimaadleja ja Aasta sportlane 2015 laureaat Epp Mäe oli „Märka järgnevat põlvkonda“ tiimi liige aastatel 2013, 2014 ja 2015. Epp Mäe sõnul oli kolmel aastal järelkasvutiimi kuulumine talle väga suureks toeks.

Epp Mäe Foto: Laura Oks

"Minu, kui noore tippu pürgiva sportlase jaoks oli ka osutatud tähelepanu, märkamine ja toetus väga innustav ja motiveeriv. Tekkis veendumus, et lisaks minule endale usuvad minusse ka teised. See andis lisajõudu pingutada veelgi rohkem. Tänan Eesti Olümpiakomiteed võimaluse eest kuuluda „Märka järgnevat põlvkonda“ järelkasvutiimi. Loodan, et ka kõik tänased ja tulevased tiimi liikmeid kogevad selle projektiga seoses samaväärset tuge ja positiivset emotsiooni, mis aitab neil edukalt pürgida seatud eesmärkide poole.“

Koostöös Eesti Kultuurkapitaliga märgatakse ja tunnustatakse projekti kaasabil ka tiimi liikmeks valitud sportlaste treenereid, kelle toetuse suuruseks on 1000 eurot.