Kelle leiab Evaldas Žabase pilk?Foto: Alar Truu
Korvpall
6. aprill 2016, 20:10

Täiendatud asjaosaliste kommentaaridega!

7 VÕTIT | Šiauliai ekspress kihutas Tartu Rockist mööda - 102:76 (11)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond pidas Balti liiga teise ja otsustava finaalmängu Šiauliaiga ning kaotas võõral väljakul 102:76. See tähendas kokkuvõttes 19 punktiga alla jäämist ja leedulastele karika jätmist. Õhtuleht võtab mängu kokku läbi seitsme võtmepunkti.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Šiauliai poolt 28:8 võidetud kolmas veerandaeg. See oli ikka müstiline, kui hoogu võib see meeskond sattuda! Rünnakul kukkus enamik viskeid korvi, kaitses aga saadi kui tiivad, lõigati järjest palle vahelt ja pandi tartlastele kulpe. Ei aidanud ka Gert Kullamäe kaks kiirelt võetud time-out’i.

Peatreener Gert Kullamäe ei suuda uskuda, mida ta just nägi. Foto: Alar Truu

2. Mis oli mängu X-faktor?

Edurivi. Kui esimese veerandaja keskpaigani ei lasknud Rock enda lauast noppida ühtegi palli, siis seejärel hakkasid võõrustajaid neid järjest saama. Lisaks ülekaalule lauavõitluses kogus külaliste pikkade osakond järjest isiklikke vigu. Poolajaga oli Petrukonisel neid juba 4, Taltsil ja Hallikul 3; kolmanda veerandi lõpuks tervel kolmikul 4 tükki.

3. Aitäh fännidele!

Tartust sõitis Šiauliaisse üle saja Rocki fänni, keda oli esimesel poolajal kordades suurema leedulastearmee taustal väga ja väga kuulda. Nad uskusid ja toetasid omasid lõpuni, ehkki neljandal veerandil palju lootust polnud.

Rocki fännid võtsid Tartu vaimu Leetu kaasa! Foto: Alar Truu

4. Kes oli platsi parim mängija?

Michaelyn Scott. Ehkki parimaks tuleks nimetada terve Šiauliai meeskond, sai Scott esimesel poolajal niimoodi vigastada, et lamas tükk aega maas ja lahkus kaaslaste vahel. Teise poolaja alguses oli vastaste põhimängujuht aga platsil tagasi – ehkki oli näha, et tal on valus. Niivõrd äge oli mehe võitlusvaim ja tahe karikat saada!

Meeskonnakaaslased pidid Michaelyn Scotti avapoolajal platsil ära kandma, ent see polnud mehe viimane sõna! Foto: Alar Truu

5. Mida tuleks Rockil edasist silmas pidades parandada?

Oskust mitte lasta vastasel hoog sisse saada. Sel hooajal puudutab see ilmselt veel ainult koduse meistriliiga eeldatavat finaali, kus BC Kalev/Cramo pole Šiauliaist lahjem sats.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Rocki mängija Marek Doronin: "Nad panid kolmandal veerandil kõiki rasked visked üle käe ära ja said hoo sisse, meie ei suutnud samaga vastata. Neljandal veerandil hakkasime jälle tabama, kuid nad panid iga kord kolmese vastu!"

Rocki peatreener Gert Kullamäe: "Esimesel poolajal korvialuste meeste tehtud isiklikud vead pärssisid nende teise poolaja esitust - kui sul on kolm-neli viga, muutud tahes-tahtmata pehmemaks. Lisaks sain oma treenerikarjääris teada, et ka kogenud mehed võivad läbi põleda - miski kammitses täna Taltsi ja esimesel poolajal ka Sokku."

Gert Kullamäe masendus. Balti liiga võit on käest libisenud. Foto: Alar Truu

7. Mis saab edasi?

Balti liiga lõppes, jäävad ainult koduste meistrivõistluste mängud. Rocki ootab enne play-off’i veel reedel Valgas kohtumine sealse Maks ja Mooritsaga. Šiauliai järgmine vastane Leedu liigas on laupäeval Panevežyse Lietkabelis.