Korvpallitreener Priit Vene.Foto: Aldo Luud
Korvpall
6. aprill 2016, 20:48

Priit Vene Rocki krahhist: lauavõitlus on treenitav element, mitte imeasi! (1)

Korvpalli Balti liiga finaali kordusmatšis kaotas Tartu Rock võõrsil 76:102 Šiauliaile, mis tähendas, et avamängu 81:74 võidust tolku polnud – esikoht kuulus kolmandat aastat järjest Leedu klubile.

Õhtuleht palus tänasele matšile kommentaari korvpallitreener Priit Venelt.

"Määravaks sai üldine võimekus – kui Šiauliai hoidis järjekindlalt oma joonist, siis Rockil kadus see eriti kolmanda veerandaja alguses täiesti ära. Kui Karolis Petrukonis pingil istus, siis seisid kõik Rocki mehed ümber kolmepunktiviske joone. Kui alt palli läbi ei mängita, siis ei tulegi midagi välja. Eks seal ole objektiivsed põhjused, ent samas on need tagajärgsed – isiklikke vigu oli kogunenud palju," sõnas Vene

Lauavõitlus kaotati 31:49, kusjuures ründealauast sai Šiauliai kätte koguni 17 palli. Mida sellest arvata?

"Sama häda oli ka Tartus ja see on puhtalt Rocki probleem. Kui tuleb väljast vise, siis tihtipeale seisis kolm meest korvi all, kus on jäänud vaid väljavõtmise vaev. Kehasid üldse vastu ei panda, mis on tehniline küsimus.

Lauavõitlus on treenitav element, üldse mitte imeasi. Sõltub valmisolekust, mida viske hetkedel tehakse – kui vaadata palli lendu, siis selge pilt, et sinust sõidetakse üle."

Kas Rockil on põhjust saavutatuga rahul olla?

"Eks alati tahaks võita, aga see on Eesti klubikorvpalli kõige parem tulemus selles liigas. Nii ja naa. Kõva sõna ikka. Ent aga’d jäävad üles, sest esikoht jäi võtmata. On stiimulit osaleda veel selles liigas, kui võimalust antakse."