Volgogradi Krasnõi Oktjabri mängumehed (punases) BC Kalev/Cramo vastu.Foto: ALAR TRUU
Korvpall
7. aprill 2016, 22:52

Ühisliiga kohtumine lükati edasi, Venemaa tippsats nõuab hüvitist: klubi president ostis ju hiljuti Itaalia klubi, tal peaks raha küll olema

Laupäeval toimuma pidanud korvpalli Ühisliiga matš Volgogradi Krasnõi Oktjabri ja Kaasani Unicsi vahel on edasi lükatud, teatab sarja koduleht.

Venemaa uudisteagentuur TASS kirjutas, et kohtumise edasilükkamise põhjuseks on tõik, et kuus Krasnõi Oktjabri metalliäriga seotud inimest on arreteeritud, sealhulgas korvpallitiimi peadirektor Jekaterina Puškarskaja. Arreteerituid kahtlustatakse metalliärist kümnete miljonite dollarite varastamises.

Unicsi presidendi Jevgeni Bogatševi sõnul ootab tema, et Ühisliiga või Krasnõi Oktjabr hüvitab Kaasani tiimi tehtud kulutusi mängule minemaks. "Maksime lennupiletite ja hotellitubade eest ning oleme raha kaotanud," lisas Bogatšev. "Oktjabri president Dmitri Gerassimenko ostis hiljuti Itaalia klubi Cantu (kellega Tartu Ülikool/Rock kahel korral Fiba Europe Cupis mängis; kodus kaotati, võõrsil võideti - H.R.). Usun, et tal on meile tasumiseks raha küll."

Lisaks ei mõista Bogatšev, miks liiga kohtumise edasi lükkas. "Krasnõi Oktjabril on meeskond ja peatreener. Kohtumise edasilükkamine on kahtlane otsus," selgitas mees.

Ühisliiga pressiteenistus teatas, et Unicsi kulud peaks tasuma Krasnõi Oktjabr, sest see on sarja reglemendis kirjas. Volgogradi tiimi pressiesindaja Dmitri Planidin teatas, et klubi tegevus on hetkel peatatud, ent lõplikult pole pille kotti pakitud. Ka tänane treening jäi ära.

Krasnõi Oktjabr hoiab Ühisliigas kümne võidu ja 17 kaotusega kümnendat kohta. Volgogradi meeskonnaga on käimasoleval hooajal mõistagi mänginud ka BC Kalev/Cramo, saldoks võit võõrsilt ja koduväljakult.