Ilma Ferrari sõnumita poleks Vettel Austraalias poodiumil kihisevat pritsida saanud.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
8. aprill 2016, 12:56

Ferrari: -3.2-LFS6-P1. FIA: OK!

Alates sellest hooajast peavad F1 sarjas osalevad tiimid võistluse ja kvalifikatsiooni ajal pilootidega suheldes järgima täpseid juhiseid. Nii raadiosides kui boksidest näidatavatel tabloodel tohivad nad sõitjale edastada vaid 24 konkreetset sõnumit ning juba on mitmed meeskonnad sattunud rahvusvahelise autoliidu FIA uurimise alla, kirjutab F1i.com.

Keda ja kui palju on sidereeglite rikkumise pärast hooaja esimesel kahel GPl täpselt uuritud, pole teada, ent vormelimeediasse on imbunud uudis ühest õigeksmõistmisest – Ferrari ja Sebastian Vetteli kaasuses.

Nimelt pani Ferrari Vetteli infotabloole Austraalia GPl kirja, kus seisis "-3.2-LFS6-P1". Lihtkeeli kästi sakslasest neljakordsel maailmameistril muuta oma roolil ühe nupu asendit. Taolised juhised on tänavusest hooajast aga keelatud ning konkurendid kaebasid Itaalia tiimi peale FIAle.

Ferraril oli aga vabandus varnast võtta: sõitjale võib vastavaid juhiseid anda, kui selle edastamata jätmine tooks kaasa võistluse katkestamise. Nimelt oli meeskond sunnitud Vettelile käsu andma, sest vastaval juhul oleks sakslase vormelil enne sõidu lõppu kütus otsa saanud. Tiimi algsed arvestused ajas sassi Fernando Alonso hirmsa õnnetuse järel välja tulnud punane lipp, mis võistluse peatas, ja samas hädas olid mitmed teisedki meeskonnad.