Karl-Robert Saluri (keskel) täitis olümpianormi.Foto: Kuimetsa kuld
Kergejõustik
8. aprill 2016, 13:18

Olümpianormi täitnud Saluri: elu pikimad 1500 meetrit!

Eesti värskeim Rio de Janeirosse reisiv olümpiakoondislane on kümnevõistleja Karl Robert Saluri, kes täitis USAs toimunud hooaja avavõistlusel OM-normi 8100 kaheksapunktise varuga.

"Läheb vist paar päeva aega, enne kui aru saan, et olümpianorm on tehtud,“ vahendab viiel alal isiklikku tippmarki parandanud ja oma rekordi võimsalt uude tuhandesse nihutanud Saluri sõnu tema ema blogi Kuimetsa kuld. "Eelmisel aastal samal ajal lootsin ainult, et aasta pärast joosta saan, nüüd olen siin. Täiesti uskumatu."

Milline oli Saluri jaoks raskeim ala? "Kindlasti 1500 meetrit,“ ütles sportlane, kellele tegi olümpianormi täitmiseks jänesetööd koondisekaaslane Maicel Uibo. "See oli mu elu pikim 1500 meetrit, mille ajal jõudsin mõelda kõigest, kõige rohkem sellest, et kui ma ei suuda joosta nii kiiresti kui vaja, siis olen elu lõpuni enda peale vihane."

Saluri aeg viimasel distantsil oli 4.27,43 – olümpianorm täitus kõigest sekundilise varuga. "Aga ma sain sellega hakkama. Nüüd tuleb lihtsalt aru saada täpselt, millega. Mõtlen sellele homme."