Petter Northugi suuvärk käib täiskiirusel.Foto: Reuters / Scanpix
Kõmu
10. aprill 2016, 18:14

Petter Northug: kui Putin teeb mulle hea pakkumise, võistlen järgmisel olümpial Venemaa eest! (11)

Kahekordne olümpiavõitja ja 13-kordne maailmameister, Norra suusaäss Petter Northug teatas intervjuus, et kui Vladimir Putin teeb talle hea pakkumise, võistleb ta järgmistel talimängudel Venemaa lipu all!

Northug käis Venemaal Tjumenis peetud šõuvõistlusel ning andis agentuurile R-Sport pika intervjuu. Esmalt räägiti veidi suusatamisest, seejärel aga küsiti Northugilt, kas ta lubaks praeguse dopinguskandaali valguses Venemaa kergejõustikukoondise Rio olümpiale?

„Hmm… Olen täiesti puhta spordi poolt. Iga ala sportlased tahavad olla ise „puhtad“ ja võidelda „puhaste“ vastastega. Loodan, et terve maailma antidopinguorganisatsioonid arenevad üha puhta spordi heaks. Küll pole minu hinnata, kes tohib olümpial võistelda ja kes mitte,“ vastas Northug.

R-Sport: Tuleme Norrasse tagasi. Ole Einar Björndalen rääkis hiljuti, et olete pidutsemise maailmameister. Et teil jätkub jõudu kõige jaoks – võidate spordis ja oskate ka puhata?

„Arvan, et Björndalen ei tea kaugeltki veel kõike (naerab). Kui kohtume, siis teeme teineteise kulul alati nalja. Lõõbime palju! Aga kui olla aus, ei saa ma temaga kõike jagada.“

Miks?

„Muidu räägib ta teile jälle kõik ära!“

Millal te ise plaanite pidutsemistest tagasi tõmbuda ja pere luua?

„Arvan, et minu lastel oleks Norras raske üles kasvada, pean nende jaoks leidma teise riigi. Kes teab, võib-olla sõidan järgmisel olümpial Venemaa lipu all, kui Putin teeb mulle hea pakkumise (muheleb).