Jüri Vips Itaalias kihutamas.Foto: Prema Power Team
Auto-Moto uudised
10. aprill 2016, 19:58

Jüri Vips alistas Schumacheri poja etapi tähtsaimas sõidus

Sel nädalavahetusel algasid Itaalia F4 meistrivõistlused ning debüüdi teinud kardispordi maailmameister Jüri Vips sai esimesel etapil finaalsõidus teise koha.

Võitis Siebert Marcos, viiendaks jäi vormelilegendi Michael Schumacheri poeg Mick. 15-aastane Vips sai kiireimal ringil aja 1.35,359, näiteks esimesel vabatreeningul oli tema sama näitaja 1.35,788.

"Kvalifikatsioon läks esimese korra kohta normaalselt," kommenteeris Vips pressiteate vahendusel. "Kahe viienda kohaga esimesteks sõitudeks võis rahule jääda."

Esimese võistlussõidu stardis suretas Vips aga enda vea tõttu mootori välja: "See oli üldse mu esimene võistlus vormelautol ja hulk möödasõite andis järgmisteks sõitudeks hea kogemuse ja ka enesekindlust." Ta lõpetas seitsmendana, uustulnukatest kolmandana.

Teises stardis lõpetas Vips viienda, kolmandas juba teisena. "Seitsmendalt stardikohalt teiseks tõusta oli supertulemus," kommenteeris Vips. "Siebert kattis väga ilusti ja mingit võimalust möödumiseks ei avanenud. Aga nädalavahetusega jäin kindlasti rahule ja järgmiseks võistluseks, Saksamaa meistrivõistluste avaetapiks sain hulga häid kogemusi."