Stade de France Foto: REGIS DUVIGNAU
Jalgpall
11. aprill 2016, 16:22

Prantsusmaa väljaanne: ISIS plaanib jalgpalli EMil rünnakuid (14)

Prantsusmaa väljaande Liberation andmetel plaanib Pariisi ja Brüsseli terrorirünnakuid korraldanud äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) rünnata ka sel suvel Prantsusmaal toimuvat jalgpalli EMi.

Nimelt olla Brüsseli pommiplahvatustes kui ka eelmise aasta lõpus Pariisis toimunud terrorirünnakutes kahtlustatav Mohamed Abrini andnud võimudele mõista, et terroristidel polnud algselt plaanis Brüsselitki rünnata, vaid see oli kõrvalplaan. "Meie andmetel on Mohamed Abrini selgitanud, et terroristidegrupp plaanis pigem rünnata jalgpalli EMi," kirjutas Liberation. 

Jalgpalli EM peetakse 10. juunist 10. juulini kümnes Prantsusmaa linnas ning nii avamatš kui finaal peetakse Pariisis Stade de France'il, kus terroristid tahtsid pommi lõhata juba 13. novembril.

Ühel plahvatuste läbiviijal oli pilet Prantsusmaa-Saksamaa jalgpallikoondiste mängule, kuid tal jäi sinna tänu kohalike turvatöötajate tööle pääsemata ning ta lõhkas pommi hoopis staadioni lähedal asuva McDonalds'i ees. Teised pommid plahvatasid väljapääsude juures. Surma sai neli inimest. 

Prantsusmaa politsei esindajad väitsid Liberationile, et EMi ähvardav terrorism pole neile üllatus. "Pole pommuudis, et terroristid tahavad EMi rünnata, kuid üritame võimalikult palju arendada erinevaid rünnakuplaanide tõrjumisi," selgitas võimuesindaja.